Trevlig helg!

Vill önska er alla en riktigt trevlig Valborg.

//Anna & Owe

Söndags rapport

Ska försöka göra en liten summering och avrapportering om min första arbetsvecka och vad som har hänt.

Har som sagt arbetat min första arbetsvecka på Dolphin http://www.dolphinse.com/swedish/  otroligt mycket nytt att lära sig. Har förmånen att få vara med och bygga upp den verksamhet jag ska jobba med från början och jag ska enbart jobba med licenser för dyxlektiker till kommuner, högskolor och offentlig miljö. I fredags kom en tjej från huvudkontoret i England och vi jobbade i vår kunddatabas, lovar att jag somnade skönt i fredags kväll........... Var lite orolig för hur det skulle gå att prata engelska en hel dag + att det handlade om fack språk, konversations engelska är ju en sak men detta något helt annat. Dagen gick förvånandsvärt bra och det är bara att konstatera att man kan mer ord än man tror innan man måste ta till det........ Lät lite flummigt, men jag tror ni fattar vad jag menar.

Hundmässigt har det hänt lite också.

Axel har lämnat över Johnson till Elin & Anders. Jobba heltid, plugga 120 poäng på högskolan, bo i stan i en två rummare, nya arbetsuppgifter som väntar när han pluggat färdigt........... ja det funkar inte riktigt. Så efter moget övervägande bestämde han sig för att placera om hunden. Klokt, tycker jag. Alltid svårt att ta ett sådant beslut men för Johnsons skull är detta det bästa och han kommer att få det jätte bra tillsammans med ny husse & matte samt syrran Roys och två shelties. Rapporter kommer om han liv, jag lovar.

När det gäller Lexus så funkar det så otroligt bra. Han är en jätte trevlig kille som lyssnar och lär med blixtens hastighet. Vi har skojjat om att han är här på "uppfostrings anstallt" och så är det. Ju mer krav han får på sig dessto bättre mår han och man ser nu på hela hunden att han vet vad som gäller. Han har redan "mutat" in hela Nätered och tar sig promenader ett par gånger om dagen och kollar in sina domäner (snacka om att vara lik sin pappa). Han blir också tryggare och tryggare för var dag som går, tar gärna egna kontakter med folk som kommer på ett trevligt sätt. Att han hoppar och studsar är en uppfostrings sak som vi får ta tag i om ett tag (hans syster är likadan.....)

När jag kom hem i fredags kväll gick vi ner till sjön och Owe hade gjort iordning en picknick korg. Just vad jag behövde efter en tuff vecka (undrar hur många kort jag har knäppt där nere?).
Kasta i nåt åt oss då............

Kom igen då.... det är minst 5 grader varmt...........

Kolla på mig.......

& på mig.........


Nu väntar en ny tuff vecka.

Ha ré så hörs vi igen.

//Anna

Snö mos........

Liten "snabb" rapport från Mullsjö.

Första dagen på nya jobbet. "Skit kul" men fy satan vad jag är trött i skallen. Allt är nytt........... nåväl, det får väl landa lite så kanske dimman lättar.

Lexus funkar jätte bra, en urmysig liten kille med "Voys stuk".

Idag har vi bott på Nätered i 2 år så det blev lite firande ikväll, det har gått så otroligt fort. Nu är det säng, säng, säng......... sova, sova, sova........ rensa hjärnan inför morgondagen och ny "korv stoppning".

//Anna

Händelserik dag för Lexus

Idag har det varit en händelserik hund dag för Lexus. Eftersom jag inte riktigt har vetat hur han är med andra hundar så har vi haft hundar och folk nästan hela dagen. Först kom Axel med Johnson, Elin & Anders med Roys och det fungerade jätte bra.

Roys & Lexus

Lexus

Johnson & Lexus


När dom hade åkt hem kom Ingrid, Bosse, Sani & Tosca.

Sani tuktar Lexus

Bosse har lite "ringträning" med Sani

Sen tar vi oss ett bad.........

Jag badar på riktigt säger Sani.........


Nu ska Owe och jag åka på konsert med Christer Sjögren........ inte min favorit kan jag säga, men vad gör man inte för att vara "snäll".

Håll tummarna imorgon då jag börjar mitt nya jobb.

//Anna

Nu har Lexus flyttat hem

Ja så har vi köpt tillbaka Lexus, Maibe Tails Lexus från Icas kull med Voys. Har suttit i bil hela dagen eftersom vi hämtade honom i Gävle vid lunch tid och det tar ca 5 timmar hem. Just nu har hundarna fått kvällsmat och snart ska vi ta en ordentlig promenad. Återkommer hur det går och hur han är.

TACK! Gun för din gästfrihet och en trevlig fredag kväll.





Anna & Owe

Tappade sugar...........

Just nu känns det lite tungt, jag som hade laddat för att hålla alla informerade om hur det går för Ica och hennes valpar. Jag får väl försöka att få till en vanlig rapportering. Hoppas att ni alla har haft en skön Påsk helg, här har vi haft en jätte mysig lugn Påsk helg.

Skärtorsdagen var det inget särskillt planerat, jag var på Kyrkekvarn på eftermiddagen när Owe ringde och sa att vi hade "Gevalia" främmande. Pelle & Fia kom helt appropå, dom hade lämnat Kasper till hans mamma och passade på att komma. Jätte roligt,  tyvärr stannade dom inte så länge men vi åt lite sill, Janson, köttbullar och annat som hör Påsken till.

Långfredagen var det klubbmästerskap på klubben och på eftermiddagen åkte vi till Lidköping för att hälsa på mamma.

Påskafton hade vi underbart väder och vi jobbade lite i trädgården, njöt av solen och hade en underbar, "slapp" dag.

Påskdagen hade vi bjudit Axel & Louise, Ida, Kenneth och barnen på middag. Tyvärr var Ida tvungen att jobba och Keneth var sjuk så det blev bara Axel & Louise, Felix, Melvi & Adelina, men steken gick åt och chokladpuddingen slank ner den också.
Axel & Louise

Owe & Melvin

Ny lekplats...... uppe på ensilage balarna.


Annandagen var det dags för klubben igen och lydnadstävling. På eftermiddagen var vi i Axvall och köpte en Crosstrainer........... så det var väl sjutton om inte kondisen ska kunna bli lite bättre nu.

//Anna

Grattis Ica & Voys valpar som idag blir 1 år!

Grattis alla småttingar som inte längre är små............. Hoppas att era hussar och mattar bakar en god Påsk tårta till er.

Getz som numera kallas Drutten.

En lite "hög" valpar




När man kollar igenom dom här bilderna känns det  lite att Ica gick tom den här gången. Men jag återkommer vem jag parar med på nästa löp.

Ha en fortsatt GLAD PÅSK!

Gammel matte & Gammel husse

Besvikelsen är STOR.

Var inne och röntgade Ica idag (kunde inte vänta) och det finns inga valpar. Förmodligen har fostret/fostren absorberats i kroppen, eftersom vi iaf såg en valp på ultraljudet. Ja, nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, eller hur det ska bli. Tråkigt för alla "presumtiva" valpköpare (& jag hade ganska många på listan), tråkigt för mina egna planer o.s.v.

Men, jag får glädja mig åt mitt nya jobb, sätta Ica i träning och göra upp nya planer.

//Anna

Lite oro

Börjar bli lite orolig för Ica, tycker inte att hon beter sig som hon gjort dom tidigare dräktigheterna. Hon vill inte gärna äta längre (och det är inte vanligt......), jag tycker hon börjar få tillbaka sin "midja", är inte så stor/bred över ryggen som hon brukar vara. Ja alla saker sammantaget gör att jag börjar fundera.

Usch ingen domedags profetia men det får bli en röntgen på henne nästa vecka.

//Anna

Lite om helgen som varit

Har i helgen varit på Kyrkekvarn och deras satsning på ett Hundcenter. Jätte trevligt, vi var ett gäng från Mullsjö BK som hjälpte till. Lördagen var det uppstart med lunch, därefter en tipspromenad med olika stationer. Elin & Anders höll i aggillity, Thomas F  lydnad och jag hade en station med upplet. Därefter hade Anders M & Mattias S skydds uppvisning. På kvällen åt vi en jätte god grill buffé och pratade hund........ ja ni vet ju hur det brukar vara.
Söndagen delade vi in oss i olika grupper. Ett gäng fortsatte med aggillity, ett gäng hade ringträning och jag hade med mig några i skogen för spårning. Innan lunch kom Diana och Thomas och hade en lydnads uppvisning. sedan avslutade vi med lunch.
En jätte rolig helg med många nya trevliga bekantskaper.

Idag har Voys åkt hem till Govert och Carina för att para Lotte. Håll nu tummarna alla.

//Anna

Lotte & Voys

Idag har Carina och Alexis varit här med Lotte för att träffa Voys. Äktenskaps tycke? Jo det kan man väl säga. Jag har beställt en vlp från denna kombination så nu får vi hoppas att det blir en tik valp åt mig.

Lotte




Lotte & Voys




på måndag åker Voys till Vara och bor där tills det är dags för parning och sedan är det bara att hålla tummarna.........

Ha en "go" helg
Anna

Jabadabba jobb!

Idag blev det klart, hör inte längre till dom "arbets sökandes" skara. Känns så fantastiskt roligt. Börjar mitt nya jobb 20 april. Perfekt! Kan fira Påsk i lugn och ro, Ica hinner valpa innan jag börjar jobba och jag kan njuta lite av våren.

Nu ska här firas, Owe har köpt en flaska champagne.

Hörs
Anna


RSS 2.0