En trevlig avkopplande helg

I fredags kom Evy & Håkan och hälsade på. Vi hade tänkt samma tanke allihop. Kräftor.........



Skillnaden var att jag hade varit i Habo och köpt Vätternkräftor och Evy hade kokat havskräftor. Man kan säga att vi "frossade". Så fantastiskt gott, ny kokta "hemmakokade" havskräftor har jag aldrig ätit tidigare och herre GUD så gott det var.



Lördagen blev det en sväng till torget i Jönköping och idag har vi varit i svampskogen.





Vi har haft en skön och trevlig helg, nu har vi lovat att komma ner och hälsa på i Nice till våren.

Ha en bra vecka.
//Anna

Ghino uppfl till Lkl Spår & Sani 0,25 poäng från cert!

Ett litet press stop.

Ghimo uppflyttad högre spår med 278,5 poäng.

GRATTIS!

Ingrid & Sani har varit ute och kört Elit spår, 0,25 poäng från cert.......... Bra jobbat iaf!!!!!

GRATTIS!

//Anna

Östersundsbesök

Nu börjar det bli som vanligt igen. Har snart arbetat 2 veckor och det känns som semestern var för mycket länge sedan. Inte klokt egentligen vad fort man kommer i vanliga gängor igen.

Under veckan som varit har Harriet och Thomas varit på besök. Vi har haft några sköna dagar. Jag har plockat ut så mycket komptid som det gått för att hinna umgås.

Dom kom i måndags kväll och då blev det inte så mycket gjort mer än ”tjöt”. När jag kom hem i tisdags käkade vi lunch och sedan åkte vi till familjen Awes för lite vallning. Noah, Voys och Daisy fick träffa fåren. Daisy är i höglöp så hon var lite ”knas” och Voys hade inga ögon utan 2 hjärtan istället. Senare på kvällen tog Harriet grabbarna och vallade lite på ungdjuren hemma.



Onsdag var dom på Skandinavien photo på förmiddagen och kom sedan till Falköping. Besök på Falbygdens ost och inhandlade en god ostbricka till kvällen. När vi kom hem regnade det otroligt så det blev en fika och lite ”slappa”, så småningom lättade regnet och det blev återigen en sväng i vallhagen med ungdjuren. Skönt att se, det finns fler som har temperament i vallhagen. Voys ville inte med Harriet så det var dags för förarebyte. Fungerade mycket bättre med Thomas och det är väl kanske som så att han ska köra Voys? Nåväl vi hade en trevlig kväll och efter ytterligare en vända i hagen var vi alla ganska nöjda. Thomas den kraken har en förstörd häl och att gå i blöta skor gjorde inte saken bättre. Ont………





Nu är det helg igen och vi ska försöka hinna ut i svampskogen, ta rätt på ett par träd hos Isi & Ann, spåra, titta på gård, kolla hur det går för dom som ska döma upp till klass 1 domare, valla och försöka umgås lite. Mao som vanligt……..

Massor av nya foto i galleriet! Blandat taget av mig & Harriet & lugn ni märker vem som har tagit vilka kort.......
//Anna


Semester minnen

Ska försöka göra en lite sommar resumé nu när det är vardag igen och jag åter är på jobbet.

Semestern började med kennelläger och om det kan ni läsa under ”sen sist”, där ligger också ganska mycket foton. Tuffa, varma, roliga och intensiva dagar. Sista paret ut var Anders och Gunilla som åkte hem på tisdagen och då var det dags att pusta ut.

Veckan som följde var en riktig ”slappar” vecka med lite ”pul” hemma och ner varvning.  På fredag kväll kom Judith och Tommy, det finns redan lite bilder och text i bloggen om den helgen. På söndagen åkte dom vidare till Falkenberg och vi bestämde oss för en tripp till Öland.

Kom iväg på söndag lunch och ”landade” på Hagapark http://www.hagapark.se/ vid 18.00 tiden fick dessutom ”vår” plats nr 123. Hörntomt med stora ytor framför och vid sidan, perfekt när man har hundar. Att sätta upp förtältet gick som en dans efter att Owe märkt upp alla pinnar när vi var i Karlstad. Inte minsta irritation, det ni. Så framemot 20.00 var allt klart och vi tog en promenad med hundarna och kände in att vi hade semester. Ska inte orda så mycket mer om Öland, vi åkte runt, badade, svettades, handlade lite, åt gott, drack gott och mådde allmänt mycket bra. Men, som vanligt när det gått ett par dagar (i synnerhet på en campingplats) så börjar jag/vi längta hem. Från början var tanken att stanna minst en vecka, men på torsdagskvällen åkte förtältet ner. Vilken tur, det ösregnade på natten och det hade inte varit kul att packa ner ett plask vått förtält. Så vi åkte alltså hem på fredag morgon och det var ljuvligt skönt att komma hem.









På söndagen kom Ann Sofie, Lars Erik, Gustav & Arvid som varit en vecka i Varberg och kom till oss på hemvägen. Efter ett besök på Liseberg där även Kasper var med åkte dom hem till Nora igen på tisdagen.








Vi var turister i Jönköping en dag och besökte Huskvarna fabriksmuseum http://www.husqvarnamuseum.se vilket varmt rekommenderas, jätte kul att se alla motorcyklar, symaskiner, vapen mm som tillverkats där genom åren. Var hos Gun och Bernt Markert en dag. Tack för god lunch och en trevlig tur i vallhagen som kryddades med en prakt vurpa……… Govert och Carina fick besök nästa dag med ankvallning på schemat, jätte kul dag & gott kaffe. Tack!












Ja, sen var det inte mycket mer, sjutton vad fort tre veckor har gått. Nu väntar vi på nästa semester som går till USA i slutet av oktober, tur man har något att se fram emot. ASCA Nationals i Waco Texas http://www.asca2010.com/  det blir ett äventyr.

Innan jag avslutar denna sommar resumé vill jag passa på att tacka Nils Awes min alldeles egen PT (personlig tränare!) som nästan varje dag står ut med mig och Daisy i vallhagen. Vi har varit där jätte ofta och Nils har alltid tålamod med mig och kommer med kloka och bra råd, ger kritik åt båda håll och är en ”go” kompis.
2 augusti 2010 är dagen jag/vi kommer att minnas i Daisys historia, det var den dagen polletten trillade ner ordentligt och all grund träning vi gjort verkligen visade resultat. Nu ska vi fortsätta på inslagen väg ”hasta” långsamt, befästa allt, fortsätta träna grundövningar, avstånds lydnad, ordentliga utgångar, längre hämt, fåll arbete, lära oss visselsignalerna mm. mm. Målet är satt! Vi ska ut på ett VP nästa höst (eller fler, tills vi lyckas) och vi ska bli meriterade i ASCA´s prövningsordning och när AKC proverna kommer till Sverige ska vi synas där också. Håll tummarna för oss, det är massor av arbete innan vi kommer dit men skam den som ger sig.

En lite rolig grej innan jag slutar för idag. Med tanke på alla vurpor (det blev en idag också) bestämde jag mig för att teckna en olycksfalls försäkring. Ha, inte fick jag det, är för gammal och har reumatism...... det fick bli en 60+ försäkring. Jaja, har iaf papper på att jag är gammal.

Hörs snart igen

Anna


Vallning

Är så otroligt glad och nöjd med min lilla Daisy. Idag gick vallningen så SUPER BRA! Jag har en vallhund.......... Gjorde ett antal hämt, både höger och vänster. Hon löd, hade koll, gick ut bra och var super koncentrerad. Herre gud så roligt det är!

Helgen 9-10 oktober har vi planerat vallkurs hos Isi och Ann Awes, mer info kommer på hemsidan. Som planen är kommer det bli en riktigt rolig helg för den som är tävlings intresserad och lita på att hundarna kommer att få jobba MYCKET!

Hörs snart igen.

//Anna

RSS 2.0