Vilken "föllseda"............

Vill börja med att TACKA alla för fantastiska födelsedags hälsningar. Säga vad man vill om Facebook men spridning har det.
 
Min dag började i Vårgårda och Tånga Hed. Rasklubben för Västgöta spets hade utställning och den bastämde jag/vi oss för att anmäla till. Öppenklass tikar och startnummer 105. Kennelmamma (Vargaviddernas) Ulrika var på plats med tips och råd.
 
Hade onekligen lite ångest när vi åkte. Olga ÄR ouppfostrad, går inte så bra i koppel (vi har ju aldrig koppel på) och jag kan tycka att hon ibland är allmänt "fladdrig". Vi tränar ingen lydnad o,s,v, MEN en sak är hon bra på och det är att sitta när hon ska få något & ja hur bra det det nu då........... MEN, Olga skötte sig utmärkt och var cool hela dagen. Fick släppa kopplet när jag ställde upp henne och då kunde hon t.o.m. stå snyggt. Nu vet jag hur man gör, tänkte Olga.
 
Så småningom blev det vår tur och det var 20 hundar i klassen.
 
 
 
 

Så vad tyckte då domaren? Här kommer kritiken:

 

Tik av utmärkt typ. Ädelt feminint huvud. Ngt flackt stop, aningen kort nosparti, vällagd skuldra, plan rygg, välformad bröstkorg, bra förbröst, bra vinklad fram och bak, rör sig typsikt.

 

Vi fick Exelent men inget cert och ska vi räkna placering så blev Olga femte bästa tik. Inte "illa pinkat" för att vara första utställningen. Vi tar nya tag på lördag då är det dags igen.

 

Sedan bar det av till Mullsjö för att leverera gamla skåpet till Ida och hämta chili plantor hos Elin & Anders.

 

Kunde ju inte låta bli att stanna till hos Ann Awes och kolla på Ninas lilla hingst föl. Kolla in "godingen".

 

 
 
 
 
Återkommer med lördagens resultat.
 
//Anna

Vallhelg 4-5 maj hos Peter Bengtsson

Denna helg har vi haft "semester", träningshelg hos Peter Bengtsson på Western Ranch i Skåne. Som alltid hos Peter riktigt bra resultat med oss hem. Nu ska här tränas till nästa helg hos Peter som blir 1-2 juni.
 
Nu har vi åtminstonne ca 50 meters hämt. Attityden är bra, tankarna börjar komma. Jag litar på min hund. Kommandona är i samtalsform. berömm likväl som åthutning är i rätt nivå. Ja jäklar...... kanske har jag en blivande vallhund i alla fall.
 
 
 
En cool klubbordförande.
 
 
 
Hela gänget.
 
 
 
Mer kommer nu är det säng, säng, säng............
 
//Anna

Äntligen vår (hoppas jag)

Så då tar jag mig tid och uppdaterar lite. Våren har varit intensiv (minst sagt) men å andra sidan är det ju likadant varje vår. Jobbmässigt så är det slut på läromedelsmässorna nu och även om det är kul så är det ganska jobbigt. 10 veckor med mässa 3 dgr i veckan, packa upp monter på fm. mässa mellan 13.00 och 17.30, packa ner monter till hotellet sova en stund. Dag två checka ut från hotellet, packa upp monter mässa mellan 13.00 och 17.30, packa ner, nytt hotell. Ja så fortsätter det.
 
Vi har dock hunnit med kul saker också. Bl.a. så har jag köpt ett hus (eller rättare sagt vaktmästare åt banken) i Mullsjö. Ett radhus i Mullsjö som Ida ska hyra. Kanon fint och nu får barnen var sitt rum och dom kan äntligen efter ett och ett halvt år få ett hem. Kanns ganska bra att kunna ställa upp lite.
 
Vallkurs har vi haft på Klämmestorp, riktigt roligt och trevligt. Mest fantastiskt är att se utvecklingen på hundarna efter bara en helg.
 
 
Detta var min "lycko" stund på helgen, kolla attityden. Sänkt kroppställning, låg svansföring och HIPP HURRA! hon tog höger vänster kommando!
 
 
Njuta av solen hanns också med.
 
 
Fortsättning på kursen blir det 9 juni, plats finns för några fler om någon känner sig manad.
 
Helgen som kommer ska vi åka till Peter Bengtsson på vallkurs och det ska bli fantastiskt kul. Vi åker söderöver på torsdag och tar en liten "mini semester". jag har också bokat in ytterligare en helg i början av juni hos honom och hoppas med detta få en riktigt bra början på säsongen.
 
Min dag ska bestå av lite trädgårdsarbete, städning av husvagn och sedan avslutas den med vallning ihop med Isi Awes och därefter stalltjänst. Fåren och alla lammen ska släppas ut idag så nu ÄR! det vår. Owe och Olga är på sitt håll och går kurs. Olga ska bli eftersökshund när hon blir stor............ men först ska hon ställas ut och eftersom vi inte är blygsamma så börjar vi så klart rejält med Rasklubbens officiella utställning 9 maj och därefter SKK´s stora utställning i Lidköping 11 maj. Håll tummarna!
 
Nej nu ska Daisy och jag ut i solen.
 
//Anna
 
 
 

RSS 2.0