Lite om semestern

Nu var det ett tag sedan sist, men här har det varit minst sagt full fart hela semestern & ändå avkopplande.

Vi började semestern med måla om köket ni vet sånt där "pilljobb" när panel ska målas mm. mm. det blev i alla fall riktigt snyggt. Sedan åkte vi och hälsade på Evy & Håkan på Tjörn, några riktigt trevliga dagar och kvällar.

På vägen stannade vi och "pussade" på Maxi




Evy & Håkan


Ica lyckas dressera dom flesta...............


Det ser ruggigt ut från Evy & Håkans brygga, men det var 23-25 grader i vattnet och underbart.


Efter detta var det dags för mig att dömma lydnad i Mariestad och vi tackade för oss och för vidare.

Nästa annhalt blev Österlen i Skåne där vi bodde första natten i Åhus och sedan åkter vidare "lite" längre ner och bodde på en trevlig camping i Kivik. Slappa dagar med karta, turist guid, god mat, god dryck, långa promenader..... ja ni vet.

Brösarps backar


Christinehof slott fantastiskt vackert, rekomenderar varmt ett besök.


Detta är Skåne för mig............


Efter Skåne äventyret åkte vi hem och Maritha och Sven Einar från Nora kom och stannade några dagar och det blev ett något ovanligt gäst besök och inte riktigt vad dom hade förväntat sig iaf på fredagen........... Dom kom på torsdag kväll och som ni vet det där när det kommer folk. Mat, dryck, mycket prat och sent i säng. På fredagen la jag ett par spår åt Sven Einar som han gick med Lexa och Maggie (boxer flickor), sedan var planen att vi skulle se Mullsjö med omnejd, jo pytt........ Frille (drängen på gården) ringde och ville ha hjälp, nu hade vägverket kört ner staketet så 17 kor med kalv + tjur hade rymt. Ibland önskar man att kameran alltid är med, det var en syn att se Owe och Sven Einar jaga en tjur genom skogen. Nåväl 4 timmar svor vi över kor, men så småningom dyngsura av svett och riktigt trötta fick vi hem dom igen. Ica gjorde ett gott dagsverke där.
Efter att ha pustat ut efter dessa vedermödor var det då dags att se Mullsjös begivenheter. Blev inte så mycket av det kan jag säga...... Vi hamnade på Tunarp och träningstävlingar, träffade Isi & Ann och det bestämdes att dom efter tävlingarna skulle komma hem dom också på en matbit.
Sedan gick lördagen och söndagen i makligt tempo, vi spårade lite varje dag men hade det mest bara skönt.

Maritha


Sven Einar och Maggie


Lexa (tror jag det är om inte är det Maggie) stor tunga är det iaf.




Sedan har så klart Ica lyckats dressera nästa..........


Ja det var lite rapportering så här långt, iadag har vi egentligen inte gjort något. Plockat lite kantareller (ca 5 liter) sovit middag och haft det skönt. Imorgon börjar det dra ihop sig för att framemot torsdag bli riktigt körigt. Årets kennel läger startar på fredag, men långväga gäster kommer redan på onsdag, så nu blir huset minst sagt fullt ett tag framåt. Kanske skönt att börja jobba om en vecka och vila upp sig?

Hörs snart igen
Anna



Nu ska ni få veta.

Helgen började fredag kväll att vi åkte upp till Eskilstuna, framme sent, en wiskey och sedan sängen.

Lördag morgon började med lottning för spår hundarna kl 07.00, sök och rapporthundarna kl 08.00. Jag tillsammans med en domare från Eskilstuna BK dömde uppletandet för alla klasser utom sökhundarna. Riktigt trevligt, bra och utslagsgivande ruta. På kvällen var det sedan grillfest för funktionärer, men det blev inte sent dagen tog ut sin rätt och morgondagen skulle bli lång.

Söndag morgon var det lottning för lydnadshundarna, jag dömde Lkl 1 och det var mycket blandad kvalitet på ekipagen...... en kille från Nora räddade dock dage. Jätte trevligt ekipage, ung kille som verkligen hjälpte fram sin unghund. Avstod apporteringen (för den var inte klar) kraftigt DK på läggandet  (för det behövde hunden) och ändå 158 poäng. Snyggt jobbat.

Senare fram på dagen var det då Lexus tur i junior klass och här kommer kritiken, håll i er.

14 mån tilltalande hane av bra storlek, maskulint huvud, bra paralellitet, bra stop, välformat nosparti, bra pigment i munnen, bra bett, välformade ögon, bra hals, välplacerad skuldra, bra rygglinje i stående för åldern, välutvecklat förbröst & bröstkorg, bra benstomme, rätställda ben, breda lår, utm vinklar fram, bra bak, rör sig med ett långt framsteg, bra bakifrån & sidan, aningen vid i hasen, men konvergerar väl, bra päls med fanor.
1 a pris med CK 3 e placering bästa hane (som junior.......). Ja herre jösses vad ska detta bli. Tack Marita Östlund för den fina kritiken, det var extra roligt att den kom av Marita för henne respekterar jag verkligen som dommare.
Ingrid hjälpte mig att visa honom och det gjorde hon otroligt bra. TACK! Ingrid & Bosse blev lite kära i Lexus på kuppen.

Lexus & Ingrid


Sani & Bosse

Lexus har vunnit ett ben..... som funkar bra som cigarr

Man blir lite trött av att vara på utställning..........


Nog för nu.

//Anna

1á pris, CK & 3é bästa hane!

Ja så blev resultatet av Lexus första officiella utställning, ettan & tvåan championhanar varav etta USCH (plockat massor av Svenska cert men har inga bruks meriter) & NUCH.

Lexus har skött sig på ett helt fantastiskt sätt hela helgen och blir bara trevligare & trevligare.

Nu är vi in till döden trötta, arbetasdag imorgon så nu är det sängen som gäller men imorgon kväll kommer mer info om helgen & lite foton.

Vill bara avsluta med att tacka Ingrid Johansson för att hon var Lexus helt fantastiska handler. Tack!

Hör imorgon.
Anna

RSS 2.0