Ank ägg

Nu värper ankorna så det "sprutar". Fattar inte att dom kan värpa så många. Idag har vi lagt frigolit block under halm och ströbädden så att vi kan få en ärlig chans till lite ällingar (eller stavas det med e?) Nåväl dom har det fint våra ankor. 5 av dom går i en stor box som är avdelad i mat och sovavdelning. Riktigt bra för då blir det inte så "grisigt".

Mat & vatten avdelning


Imorgon kommer Gun & Bernt Markert och har med sig en äggkläckningsmaskin. Har vi lite flyt så ska vi nog kunna fram lite ällingar både natrlig väg och med kläckmaskin. Jag håller er informerad.

Sov avdelning & ett rede som dom inte vill värpa i.


Så här ser det ut i stora boxen där 5 ankor bor.


Dessa två går i en box för sig. Anledningen är att dom andra ankorna var "taskiga" mot den här svarta hanen. Bet i halsen och han var allmänt hängig. Skilde ifrån honom från dom andra med en "egen" ank hona och nu mår han bra igen. Fjäderfär är inte snälla mot varandra ibland, om man säger så.


Nu börjar det ta form i källaren också. Nu ska symaskinen fram och draperier ska sys. Så här ser det ut nu med nymålade väggar, tak och nylagd klinker.





Ha en fortsatt trevlig helg.

//Anna

Plötsligt händer det & nu har det hänt mig

Börjar med lite som hänt sedan sist. Har som jag tidigare skrivit om kommit igång med träningen igen. Förra söndagen var jag & Britta på Falbygdens BK och tränade. En lyckad träning för oss allihop. Inte minst eftersom uppletet fungerade skapligt bra. Så skönt.

Btitta & Meila




Sedan har vi fått en ny arbetskamrat på jobbet....... Thomas som i höstas fick göra sig av med sin labbe har köpt en ny lite valt. Söt som en lite karamell är han lille "Bosse"



I fredags var jag och Owe iväg hos en jurist för att se över det juridiska man har i livet. Under det samtalet ringer min telefon och det är ett nummer jag inte känner igen. Eftersom det var arbetstid bestämde jag mig för att svara. -Hej jag heter.,... och jag ringer från Postkodslotteriet. Min första tanke så klart (säger jag med skammens rodnad) nu ringer det någon som vill sälja fler andelar o.s.v. o.s.v. Var ganska brysk i tonen att jag inte hade tid och hon frågade då när hon kunde återkomma. Ring senare var allt jag svarade och la på luren. Jodå hon ringde två ggr senare på fredagen, då svarade jag inte ens. Sedan ringde hon igen igår lördag mitt på dagen, eftersom jag stog och dömde lydnad svarade jag inte då heller. Sedan ringde hon igen igårkväll och då tog jag telefonen. Fick då reda på att vårt postnummer vunnit och att jag tillsammans med en vän var välkommen till Stockholm med allt betalt den 26 februari. Jag skulle vara med i en TV inspelning med chans att vinna stoooora fiiina priser eller en rejäl peng. Ska bli jätte roligt. Tydligen har jag vunnit ett pris värt ett antal tusenlappar redan nu men det får jag veta mer om i Stockholm. Programmet kommer att sändas någon gång i mars. Kolla vad det är http://www.miljonjakten.se/

Hörs
Anna

RSS 2.0