Första besöket hos Maxi.......

Ja så har vi då träffat vår nya lilla valp för första gången. Maxi ska hon heta, vem hon är vet vi väl inte riktigt ännu, men det lutar åt en liten blå tik (ganska säkert......).

Maxi?




Detta är den andra tiken i kullen




Kort på "hela högen"


Någon som tänkt på hur man gör när man hälsar på små valpar? Jag brukar iaf ta upp dom mot näsan och "snusa" på dom. Lukten är ljuvlig och dom är så mjuka och "gosiga". Lilla blå tiken (Maxi?) sög genast tag i min överläpp och det
är nästan "fläskläpp" varning............ det var ett redigt tag och hon sög rejält.




Åker och hälsar på om en vecka igen då kommer fler kort.
Håll koll på hemsidan för fler kort från detta möte kommer snart.

//Anna

Vallning i Skärblacka

Sommare4ns varmaste dag? Vallade vi i Skarblacka under ledning av Gunnar Larsson. Tack Gunnar för att du orkade! Vi är just hemskomna och har alla "både folk & fä" varit nere och badat. Satte mig vid datorn för att redigera lite kort och skriva det här inlägget.

Vallningen gick bra både på får och anka, Lexus har en otroligt fin djurkänsla, håller bra avstånd och lyssnar skapligt bra. Nu måste vi ha en 100% stanna komando. Han har onekligen talang "lill pojken".

Här kommer lite kort.









Hörs snart igen.

//Anna
P.S. Det var 23 grader i vattnet............ D.S


Återigen en underbar kväll vid sjön.......

Gick ner till sjön en liten sväng i det fantastiska vädret. Hundarna fick ett bad och vi tog ett glas vin. Undrar hur många kvällar vi har gjort detta sen vi flyttade till Nätered? Ingen aning, men dom är ganska många. Det är en "lisa" för skälen, småprat och total realax.

Hundarna har det också helt underbart, inget tjat och hur mycket bad dom vill. Sen är det ganska skönt att bli av med vattnet också............










Nu håller vi tummarna för att vädret "håller sig"..........

//Anna

Axel & Louise

Idag har det varit en händelserik dag. Vi väcktes av Frille (drängen på gården) som ringde och behövde hjälp med 17 kvigor på rymmen. Så hopp i kläderna och iväg. När vi kom fram var 8 tillbaks i hagen och 9 fortfarande på rymmen. Nåväl för att göra en lång historia kort så fixafe Owe och Ica saken. Hittade kvigorna och föste dom ett par km genom skogen tillbaka till utgården och betet. Vem som var stoltast Owe eller Ica ska jag låta vara osagt men kvigorna är där dom ska, Owe fick en välförtjänt dusch och Ica sov gott efteråt. Själv tog jag Lexus och åkte till Isi & Ann för att valla får och ja........ han går lika bra som tidigare rapporterats. Nu är det läge att tuffa till utmaningarna och jag återkommer hur det går.

På eftermiddagen kom Axel & Louise och vi grillade lite, lammrygg med en god varm potatis sallad........ Mmmm det var jätte gott.


Sedan kom Elin & Anders så att Axel fick träffa Johnson.


Lexus med syster Roys


Axel & Louise


Hörs snart igen
Anna

Midsommar

Här har vi haft en trevlig (men regnig) midsommar. Ann Sofie, Lars Eik & lille Arvid har varit här.

Arvid är en liten glad kille som charmar allt och alla, inte minst Lexus som tyckte han var en lite kul kille.











Bilden är inte "randig" det regnar & haglar över 20 mm i en skur...........


Haglet gjrde altanen vit.


Och lite drivor blev det.


Ha en fortsatt skön helg.

Anna & Owe

Vilken dag!

På väg till "vallhagen" ringde Carina och berättade att Lotte valpat. 8 valpar, 3 tikar & 5 hanar, så..... det blir en liten tik åt mig.

Lexus skötte sig lika bra idag, det är så ROLIGT. Denna ljuvliga lilla hund.

//Anna

Vilken hund........

Just hemkommen från fårhagen (igen & jag ska dit igen imorgon) Lexus är så DUKTIG! Det är en fröjd att jobba med honom, lyhörd, lyssnar, vill vara till lags och göra rätt, lätt korrigerad och med en riktigt bra djurkänsla.

Det är så ROLIGT!

//Anna

Storfrämmande

Monica & Golda har varit och hälsat på. Monica hade lite saker här som hon ville få hem och passade då på att stanna över natten. En trevlig kväll med lite att äta & lite att dricka. Idag lördag har vi kollat in Mullsjö och haft en lite "små slapp" dag som avslutades med kaffe på altanen. Lexus passade på att pussa lite på husse.

Golda


Monica


En kelig Lexus med husse


Nog för nu, hörs snart igen.

//Anna

RSS 2.0