Nu har våren kommit.........

Om ni inte redan vet så kan jag nu tala om att våren kommit, iaf till Nätered. Utanför ser det bara inte klokt ut





Stora vattenpölar med is i botten, härligt........ Nåväl det är inte bara det utan idag har också dom första Canada gässen kommit. Dom flesta andra har ju jakt förbud på sina hundar, inte vi. Jagar hundarna bort gässen belönas dom rikligt. Låter väl inte så sympatiskt kanske, men det är inte kul med flera hundra gäss inpå stugknuten.

Nu börjar Icas juver hårdna och hon är konstant "VRÅL" hungrig, så troligtvis är det valpar i magen.

Ha en skön helg
Anna

Grattis Adelina!

Idag gratulerar vi Adelina som fyller 4 år.

För 4 år sedan var det dramatiskt värre när lilla fröken skulle komma till värden. Jag hade varit i Göteborg och jobbat, var jätte dålig med hög feber och mådde allmänt riktigt kasst. Stannade bilen i Ulricehamn och sov en timme innan jag orkade fortsätta. När jag vaknade till liv var bilen igensnöad och det hade blivit ett fruktansvärt oväder. Nåväl hem kom jag och gick raka vägen till sängs.
Mitt i natten ringer det........... dags att åka till BB. På med kläder, ett par Alvedon och iväg för att vara hemma med Melvin & Felix. Ida och Keneth bor mitt ute i skogen, väster om Mullsjö. På vägen dit ringde jag Polisen för att höra om vägen till Jönköping över huvud taget var öppen och farbar. Jo fick jag till svar "den har precis öppnats, men det är besvärligt vid Ljunga Motel och Risbro dammen". OBS! Vi bor inte Norrland, så ni kan kanske tänka hur mycket snö som kom. Nåväl kom ut till Ida & Kenneth på snirkliga igensnöade vägar och dom åkte mot Jönköping. Tror ni dom hann fram? Nej, Adelina föddes i bilen på väg till stan. Tur att mobil telefonen fanns, hela vägen hade dom kontakt med BB och ambulans skulle möta upp på vägen. Nåväl för att göra en lång dramatisk historia kort så hann inte ambulansen fram men däremot en snöplog.......... Lastbilen blockerade vägen bakifrån så att dom inte skulle bli påkörda under förlossningen och när Adelina väl var född, då kom ambulansen.





GRATTIS ADELINA!

önskar
mormor & Owe

Aptit........

Nu har det gått 5 dgr sedan första parningsdagen (eller säger man inseminationsdagen?). Nåväl här har vi en liten fröken som är konstant hungrig, otroligt kelsjuk, påträngande och går som en skugga efter den som rör sig i huset. Kanske tolkar man det som "fan läser bibeln" men det är just så här hon har betett sig vid dom tidigare dräktigheterna. Fortsätt håll tummarna.

Nu bär det av på långpromenad. Solen skiner, det är nollgradigt och som upplagt för en ordentlig promenad.

Ha en fortsatt trevlig helg
Anna

Parning

Ja så var då Ica seminerad. En insemination i måndags, en igår tisdag, nu återstår bara att hålla alla tummar man har........... Allt gick iaf jätte bra.

Inte utan att jag är lite mör nu. Åkte kl 04.00 i måndags morse, var i Uppsala hela dagen för att sedan åka till Gävle. Tack Gun för sängplatsen och trevligt umgänge. Kom isäng 01.00 upp och iväg till Uppsala igen och var hemma igår kväll 20.00. Kan säga att jag sov ganska ovaggad inatt.

Hörs igen
Anna

En bit på väg

Då är ögonlysningen gjord och det var ok. Progresteron prov tagit och svar inkommit, enligt SLU Uppsala borde det vara dags på måndag......... hur dom nu kan veta det. Näväl jag åker till Uppsala på måndag morgon (har tid 09.00) då tar dom ett nytt blodprov och sedan får vi väl se om det blir insemination då eller om vi får stanna där uppe några dagar.  Vi kommer att bo hos Owes kusin Gun i Gävle och det ska bli riktigt roligt att förena lite nytta med nöjje.

Håll tummarna & trevlig helg.
Anna


Nu händer det saker.

Imorgon bär det av till Djursjukhuset i Skara för progresteron blodprov (& Harriet jag ska hämta dina bilder hos Staffan & katarina).
På fredag är det dags för ögonlysning, så nu drar det ihop sig med stormsteg.

Lovar hålla er informerade.
Anna

LÖP!!!!

Nu äntligen har Ica börjat löpa. Nu får vi se hur det går med parning mm. Ögonlysning blir iaf på fredag. Nu får vi bara hoppas att allt går som det ska och att Owe och jag blir friska snart och kan njuta av detta.

 Ha en fortsatt trevlig helg
Anna

RSS 2.0