Kennelträff

Ja nu är årets kennelträff slut och man funderar lite hur vi ska ha det framöver. Som vanligt hade vi en trevlig helg, dock var vi ganska få denna gång. Man vill så mycket och hinner så lite. Jag behöver fundera lite till så får vi se hur det blir nästa år. Kanske skippa kennelläger och ha träningshelger istället? Kanske skippa träning och bara ha socialsamvaro? Låta bli matdelen och låta var och en fixa egen mat? Kanske ha catering?  kanske bara träffas över en dag? Som sagt jag väntar lite, utvärderar och återkommer.
 
Idag har jag beställt hundförar västar som ska tryckas logga på och som sedan kommer att finnas för dom valpköpare som vill ha en Maybetails väst.
 
Bobergs Hundförarväst
 
Jag har beställt västarna i svart och trycket kommer att vara på ryggen och se ut så här.
 
 
Priset kommer att bli runt 300 SEK lite beroende på vad tryckkostnaden blir. har beställt i storlekar M-XXL.
Återkommer med mer info när jag fått västarna och fått tag på ett tryckeri.
 
Tydligen måste jag numera logga in för att kunna publicera komentarer i bloggen. Ska vara flitigare på detta.
 
Nu ska jag byta om och förbereda mig på vallkurs så att Daisy får lite träning också.
 
//Anna
 
 
 
 
 

Vallningshelg

Ja så var det då slutjobbat på Dolphin och det känns lite sorgligt. Var smådeppigt att gå hem i fredags men jag visste att jag åtminstone hade en rolig helg framför mig och det har jag haft.

 

Fredag eftermiddag kom Katarina Waller och lämnade av sin Scanna (syster till Daisy) och det har verkligen varit super kul att lära känna henne lite mer. Det är också kul att kunna hjälpa valpköpare. Katarina skulle simma Vansbrosimmet, för att ta klassikern och det hade gått jätte bra, inte ens kallt....... Tror inte riktigt på det.

Lite senare på kvällen kom Lena Stangvik och vi började planera upp helgen.

Lördag förmiddag vallning hos Govert och Carina.

Fredrik var med Dio var också med.

Sedan fortsatte vi med anka hemma på Korrarp.

 

 

En sväng till sjön så hundarna får ta sig ett dopp & vi får lite förfriskning.

Vi var lite trötta efter middagen...................

Vi sov ganska ovaggat allihop när vi väl kom i säng.

Söndagens vallningsäventyr startade hos Gun och Bernt Markert.

Gun är en otroligt skicklig ikonmålare och har så oerhört mycket vackra saker. Här kan vi snacka om ett konstnärspar som verkligen har "blick" för dom där små detaljerna som gör helheten.

Som en detalj, kolla in detta fantastiska fönster som med en list och en fyrkant bli makalöst vackert.

Träden där murgrönan bildar en vintergrön stam.

Färgerna på blommor mot husväggen o.s.v. otroligt smakfullt och genomtänkt.

Tack för en trevligt förmiddag med bra vallning, trevligt umgänge och god lunch.

Vad gjorde vi sen? Jo vi vallade anka och tog en sväng till Klämmestorp och flyttade får utefter ett staket. Så jäkla nyttigt, nu blev det helt plötsligt lite på riktigt. & sen vallade vi anka......

Söndagkvällen blev inte sen, om man säger så.

Måndag morgon, återigen till Carina & Govert. Lena stannade kvar för att få en vända till och Fredrik ville också hänga med.

Cqarina passade också på att ta en sväng med Shavi, tyvärr syns inte hunden på bilden.

Vi har haft en jätte rolig och nyttig helg. Bra träning och bäde Smilla och Daisy har gjort framsteg. Daisy gjorde ett hämt idag som jag kommer att leva länge på.......

Nåväl nog för nu. Hörs snart.

 

//Anna

 

 

 

 

 


Vallanlagstest/prov

Om man skulle skriva några rader om helgen som varit kanske.

 

Vi börjar med det roliga.
Lördagen tillbringade vi på Klämmestorp för att förbereda huset för kennelläger. Huset är en flygelbyggnad på Klämmestorps egendom. Marken arrenderas av Isi och Ann Awes och dom får även hyra detta hus för att kunna erbjuda övernattningsmöjlighet när dom har kurser, tävlingar mm. Owe städade, satte upp gardinstänger mm. Ann och jag var först i Tidaholm på ”Återbruket” (second hand) och handlade sängar, köksgeråd mm.mm. Tillbaks till huset för att sy, stryka och sätta upp gardiner. Vi hann inte riktigt klart men kom en bra bit på väg. Det här huset kommer att bli riktigt, riktigt bra. 7 rum man kan sova i så ca 15 personer om man delar rum kan stanna över natt + att det finns möjlighet att ställa husvagn och sätta upp tält. Köket är stort och rejält och det finns sittplatser vid långbord för 26 personer. Första stora testet av huset blir vårt kennelläger 20-22 juli. Om du som läser detta är intresserad av kurs, kennelläger eller behöver plats för träningskompisar över en helg så säg till. Huset går att få hyra med eller utan kökshjälp/mat.

 

Så tar vi det mindre roliga.
Vallanlags test arrangerad av Specialklubben för Västgötaspets. Så här i efterhand så kan jag bara konstatera att jag var minst sagt blåögd och borde tagit reda på väldigt mycket mer. Vi tar det från början.
Vi åkte till Töreboda där testet skulle utföras och beskrivare var Jenny Plym. Gården var otroligt fin med ett trevligt värdpar. Kossorna var delade med en flock på ena sidan elstängslet och en flock på den andra sidan. Köttdjur av rasen Blonde d´Aquitaine (tror jag det var dom såg ut som sådana iaf) ko med kalv + ungdjur ca 60 djur totalt och helt oinvallade. Första hunden fick runt kossorna i hagen men på tillbaka vägen sprängde dom staketet. Hmmm då vet man ju att det kommer att hända igen. Då skulle flocken delas vilket inte gick utan alla djuren skulle då vara inne i hagen samtidigt. Hur det gick? Ja den stackars hunden som skulle in för att testas som nästa hund blev utjagad ur hagen av en ko som skyddade sin kalv (helt naturligt). Då var man ju så illa tvungen att dela flocken, så in med alla i ladugården och ut med några. Vallade av ägaren med foderhink tillbaka till hagen. Ja, ja ni som någon gång vallat kan säkert tänka er hur det blev. Jag stod med Daisy i öppningen där dom tidigare hade sprängt staketet och det var lite tur kan jag säga. Kunde ju inte stå där när det blev min och Olgas tur, så det blev som det blev. Nåväl resultatet för Olga lite snabbt blev:
Tveksamt intresse (ja, ja ko med kalv, respekt kallar jag det)
Tveksam drivning, korna var i rörelse hela tiden lugnt och fint.
Biter inte eller nyper.
Samlar djuren men vänder.
Uthållighet/målmedveten vid drivning. Flera ggr avbrott.
Arbetsavstånd, jobbar endast nära föraren/går inte långt ut.
Arbetstemperament: Rädd backar (klok hund…..)
Hunden har vid detta tillfälle visat ”mindre goda vallanlag”.
Motivering: Tveksamt framåt. Känner sig inte riktigt bekväm med djuren.

 

Jag är ju inte direkt för anlagstester/prov och med detta har jag fått än mer vatten på min kvarn. Vilka förutsättningar, flera hundar utjagade ur hagen av korna (som var snälla MEN som naturligtvis ska skydda sina kalvar) detta var unghundar som aldrig träffat nötkreatur innan. Nåväl jag är väl inte direkt känd för min stora diplomatiska förmåga, därför åkte vi efter 6 hundar, jag ville inte se eländet. Min uppfattning är att Olga skötte sig bra. Respekt för djuren, höll ett bra avstånd och höll djuren i rörelse utan att stressa dom. Beskrivarens motivation till varför det inte var bra var att vi förmodligen höll djuren i rörelse ihop. Hmmm är det inte det vallning går ut på? Samarbete, teamwork, tillit, respekt för djuren o.s.v. Hur många sådana här tester/prov vi än gör kommer jag aldrig tillåta att någon av mina hundar rusar fram och sätter djuren i sken (högsta betyg fick en hund som gjorde just det…..) Vi ska fortsätta jobba ihop.
Läs inte upp resultatet för Olga sa Ann Awes hon kanske tror att hon inte kan valla då.

 

Lite beklämmande om detta är förutsättningen för officillt vallanlagsprov arrangerat av rasklubb.

 

Avslutar med ett litet sött kort. Vättar kan köra husbil och dom har inbyggt signalhorn......

 Hörs snart

//Anna

 

 


Hemsides jobb.

Ja som ni ser så har hemsidan fått ett litet ansiktslyft och den är inte klar ännu. Fattas fortfarande en hel del saker, men det kommer så småningom.

Helgen 26-27 juni var vi i Borlänge och tittade på Lydnads SM. Många otroligt duktiga ekipage och klubb kompisen Diana Ljugström kom på tredje plats.

Nu gör jag sista veckan på jobbet och det är både skrämmande, vemodigt och sorgset att sluta. Att konjunkturen är som den är för kommunerna runt om i Sverige vet vi ju och det är klart att det även ”drabbar” oss. Just nu finns egentligen ingenting att söka utan det är bara att vänta och hoppas att det åtminstone finns jobb att söka i augusti.
Någon som känner någon som känner någon som behöver arbetskraft? 


Här finns en krutkärring till arbetsmarknadens förfogande. Nu ska jag i alla fall försöka hämta krafter i sommar för att vara ordentligt på bettet till hösten.

Nog för nu, hörs snart.

 

//Anna


RSS 2.0