Ny symaskin

Är så glad över min nya symaskin.



Köpte min gamla i mitten av 70 talet så det var verkligen dags.

Nu ska här sys.

//Anna

Träning

Hujeda mig vad fort tiden går. Helt plötsligt är snart januari slut, då måste det innebära att våren inte är långt borta. Börjar ju faktiskt märkas lite grann, inte helt kolsvart när jag åker till jobbet och heller inte nermörkt när jag åker hem.  Förra helgen kom snön och det har varit duktigt kallt den här veckan. Ganska onödigt tycker jag nog, har det inte kommit förut behöver det inte komma nu.

 

Har tagit mig i kragen och börjat träna lydnad med Daisy igen. Hon är ett litet hjärta. Vi kan nog prata om att ha vilat sig i form. Så här långt har vi gjort två lydnads pass och det går riktigt, riktigt bra. Hon är så mysig med sin fokusering och viljan att alltid ställa upp, ögonen glittrar och hela hon är lycklig. Självklart har vi en lång väg att gå innan vi startar Elit men vi är på god väg. Målet för detta året är Uppflyttad till Högre i vår och åtminstone godkänd Högre innan nästa vinter. Inte omöjligt.

 

Var är vi i träningen då?

  • Platsen: Lugn och stabil
  • Linförighet: Lite het men i rätt position, blir lite fel nu och då p.g.a. iver men hon rätar upp sig själv
  • Fritt följ: se linförighet
  • Framförgående: Lite si så där, hon gör det hon ska men är inte säker i momentet. 8, 8 på appellen men det var mer tur än skicklighet
  • Inkallning: Bra fart och bra ingångar
  • Apportering: Bra gripande, bra fart, slarvar vid avlämnandet ibland
  • Metall apportering: Har vi inte börjat med ännu. Ville ha stabilitet i trä apporteringen först
  • Tung apport: se metallapport
  • Läggande under gång: Ojämn, ibland kanon bra och ibland lite ”segt”. Hon lägger sig snabbt med framtassarna men segar ner rumpan.
  • Ställande: Av ngn anledning blir det lite snett
  • Ljudgivnig: Är på G men hon har svårt att sitta still
  • Kryp: Mkt bra teknik men vi har inte satt ihop momentet ännu
  • Framåtsändande: Detta ”skit” moment har vi inte börjat med ännu……… Här behöver JAG ändra attityd, men jag tycker det är så svårt.
  • Spår: Noga och spårsäker, inga större problem med pinnarna, ibland är hon lite ivrig och markerar dåligt. Behöver gå icke förarspår mer innan vi går ut i Lägre
  • Upplet: Har jag tränat lite på, dumt eftersom hon har lite dåligt föremålsintresse

 Ja så som ni ser har vi lite att jobba på. Kul, kul och är det någon som vill hänga på träningarna så är det bara att hojta till.

 Ja just det ja, har anmält mig till tre vallkurser också + att jag har mina ankor att valla på.

Nu är det bara att köra på.

//Anna

 

 


Mitten av januari

Nu har Jul och Nyår paserat och den årliga London resan avklarad.

Julen blev en lugn och fin helg. Owe var i Nora före Jul och Julafton var vi hemma hos Ida med familj. Var ledig mellandagarna och tog det bara lugnt, hade en retlig förkylning i kroppen som inte riktigt ville ge sig så det var skönt att bara "vara".

Nyårshelgen hade vi gäster från Tjörn. Åt och drack gott, mycket skratt och allmänt trevligt.

Ja, sen var det åter dags för jobb och tillbaks i "selen". I år hade vi en stor lansering på BETT och det var närmast hysteriskt innan vi väl kom iväg. Eftersom min förkylning inte ville ge sig så blev det ett läkarbesök veckan innan (förra året med feber och elände ville jag inte ha igen)så jag var preparerad med penicilin mm. Mässan var helt fantastisk och vi hade så otroligt mycket att göra. På torsdagen var det nästan mest folk. Fick en kopp kaffe kl tio på förmiddagen och kl. kvart över ett tog jag första klunken. Då är det KUL att jobba, även om det är jäkligt jobbigt. Lite svårt att fatta att det är ca 5000 Svenskar på en mässa i London, så många kommer det inte på våra Svenska mässor. Iof är det ju billigare att flyga till London än att flyga inrikes i Sverige, sen är det ju ganska kul att åka till London också.........

Nåväl nu är det vardag igen och allt arbetet det innebär efter en mässa. Nedan lite kort från utställar festen på torsdag kvällen.

Mattias och Dave.


Mattias och Sarah


Steve och ordföranden i Engelska dyslexiföreningen


Finns fler kort, men kanske inte för allmänhetens ögon.

Ha ré
Anna

RSS 2.0