Första officiella lydnadstävlingen

Idag startade vi vår första officiella lydnads tävling. Gick ganska skapligt vi kom 2:a slagna av Ewa Maria och Ezz med 0,5 poäng. Grattis Ewa Maria! Vi drog ihop 179,5 poäng.

Plats 10
Tandvisning 10
Linförighet  8,5 Snettsättande, släpper position i språngmarsch
Läggande 7,5 DK & DK sättande
Inkallning 10
Ställande 9 DK
Apportering 5 Släpper ändrar ställning
Hopp över hinder 9,5 Avslut
Helhet 9,5

På det hela taget gick det bra. Daisy var tagen av värmen och det var inte samma "klipp" i henne som vanligt.
Nu var iaf debuten avklarad och hon håller ihop bra.





Påsken har varit lugn och go. Långfredag var Axel, Louise, Annelie & Henke här på en matbit på kvällen. Påskafton var lugna gatan, Påskdagen tävlingar på Klämmestorp och idag lydnads tävlingar på klubben. Vädret har varit helt ljuvligt och armarna börjar anta en "gris skär" ton. Igår var temperaturen på vattnet 16 grader och nu ska vi gå ner och kolla om det blivit varmare.







Nästa helg vankas det vallning för hela slanten. Återkommer då.

//Anna

GLAD PÅSK

Vill önska en riktigt GLAD PÅSK till er alla.

Igår kväll hämtade vi Felix, Melvin & Adelina. Först var vi på Klämmestorp och vallade en sväng. Sedan bar det av till Nätered för lite lek och gos med hundarna.







Det är en liten tuffing vi fått i huset. Nyfikna ungdjur ska hålla sig borta tycker hon.







Fler foto finns i Galleriet.

//Anna



Härlig helg

Vilken underbar helg vi har haft. Började med KM på klubben i fredags kväll, efter omständigheterna är jag skapligt nöjd. Blev iaf ett första pris.

På lördagen dömde jag sök i Tidaholm, som alltid välarrangerat och med många riktigt duktiga ekipage. När jag kom hem på kvällen tog jag en ordentlig tur i hagen. Daisy och jag vallade i över en timma. Nu vet jag i alla fall att om det behövs så fixar hon att hjälpa till praktiskt.

Söndagen var det vallning på Klämmestorp och det fungerade riktigt bra. Korta hämt, bra fösning, skaplig drivning. Höger, vänster sitter bra och jag håller på att jobba in visselsignaler. Efter ett par svängar i fållan skulle vi för första gången testa att vara utanför. Gick inte så bra. Varför? Jo hela min vinter träning straffade sig. Eftersom vi varit inne i ladugården så mycket så har jag inte velat stressa fåren. Har dom rusat iväg så har jag stoppat Daisy och hon har inte fått dra efter. Samma sak hemma i hagen med ungdjuren. Lydnad, lydnad och åter lydnad. Vad tror ni då hände när fåren drog (stark dragning till ladugården)? Jo hon var på väg i ett hämt men kom på att detta var nog inte tillåtet, så hon kom tillbaka till mig och lämnade fåren åt sitt öde. Dags att träna på annat sätt. Nästa träning ska vi ta ett gäng får (ganska många)ut på en stor åker, ta en erfaren hund som hjälper till och håller dom och sen ska hon få jobba rejält. Lovar återkomma hur det går. Nils och jag la upp strategin igår.

Owe har varit kock på klubben, lagat mat och fixat till Dianas lydnads kurs.

Med den lilla går det jätte bra. En otroligt rolig liten hund. Modig, framåt, frimodig och trevlig. Så här långt är vi jätte nöjda och det fungerar kanon bra med Daisy. Vi försökte i det längsta att kalla henne Gloria som är hennes namn, men det går bara inte. Nu kallas hon Olga efter Owes mamma. Passar ganska bra eftersom original Olga var liten, brunögd, bestämd, lite barsk och backade inte. Roligast är att första gången vi ropade Olga så tvärvände hon och kom som ett ”skollat” troll. Blir vi arga någon gång får vi väl ta till hela namnet, Olga Josefina Gloria Guld Karlsson.



Påsk blir en lugn historia för oss. Gäster på Långfredagen, annars bara slappa. Lite vallning, något eller några spår för både Olga och Daisy, sedan Lydnads tävling för mig och Daisy på Annandag Påsk.

Återkommer och berättar hur spåren gått.

 

//Anna


Tävlingsdebut avklarad

Så har Daisy varit ute på sin första tävling. Klubbmästerskap på Mullsjö BK. Är ganska nöjd vi drog ihop ett förstapris iaf.

Platsliggande     10
Tandvisning       10
Linförighet           9
Läggande            5 (mkt kraftigt dk)
Inkallning          10
Ställande            6 (mkt kraftigt dk)
Apportering         0
Hopp över hinder  10
Helhet                   8



Nu vet vi vad vi ska träna på inför officiella starten på Annandag Påsk.

Ha en go helg
Anna

Glorai Guld har flyttat in

Har just kommit hem efter att ha hämtat vårt nyförvärv....... Tyckte att Owe behövde en egen hund. Hade sån tur att det fanns en tikvalp kvar och nu är hon här.



En liten stubbsvansad flicka.

Återkommer snart med mer info.

//Anna

RSS 2.0