Lite blandat

Undrar varför man alltid har dåligt samvete när det gäller hemsidan & bloggen? Samtidigt som jag ju själv tycker det är kul att följa andras bloggar och väntar med spänning på nästa uppdatering. Ja, ja får väl försöka skärpa till mig och uppdatera oftare. Skriver ofta på Face Book så där finns den färskaste uppdateringen.


Nu har jag ett nytt grattis, det är Mattias som varit ute och tävlat med Norton. Första tävlingen någonsin för bägge två. 111,5 poäng. Avstod platsen, 5 på linförigheten och 0 på läggande under gång med andra ord så var allt annat riktigt, rikt bra. Snyggt jobbat!

Vad har då hänt sen jag skrev något sist? Jo livet har ”traskat” på, helt plötsligt vaknar man på morgonen och konstaterar att rutan behöver skrapas från is. Hur blev det så, och vart tog hösten vägen? Vi har i alla fall haft en go höst med som vanligt full fart. Jag har haft domare uppdrag varje helg och Owe har hunnit med ytterligare en smides kurs. Nu blir det nog snart att han får fart på smides ”erschan” (stavas det så?)som står i garaget. Jag har ju faktiskt lite saker som jag skulle vilja att han gör. Själv stickar jag strumpor i parti och minut framför TV´n på kvällarna. Inte för att vi direkt behöver massa strumpor utan för att hålla fingrarna igång, lederna har varit jäkligt stela ett tag. Någon som behöver strumpor? Säg till, så stickar jag.

Daisy och jag går tävlingslydnads kurs för Diana Ljungström och jag är riktigt nöjd med hennes framsteg. Parallellt vallar jag med min PT Nils Awes och även här går det bra. Jag är nöjd med hennes förmåga att koncentrera sig och jobba förvånansvärt länge trots hennes låga ålder. Är otroligt spänd på hennes MH för hon är en hund som jag har svårt att se vem hon är. Kan tänka mig att det finns mer där än vad jag tror.

Vi hade en träningsdag förra helgen där Norton och Troja var med (Daisys syskon för den oinvigde) även här såg jag en bra koncentrations förmåga, men framför allt en otrolig vilja att jobba och vara till lags. Ska bli otroligt spännande med MH`t.


Snart är det dags för vår USA resa, som kommer med blixtens hastighet. När vi bokade kändes det som en evighet och nu är den snart här. Några fullspäckade helger är kvar innan vi åker.

Denna helgen kommer Felix, Melvin och Adelina. Ida och Kenneth ska ut på trevligheter och då får vi privilegiet att vara barnvakt. Menyn är beställd: Köttsoppa till lunch på lördag, Tacos på kvällen. Äggfrukost på söndag och gräddstuvad lever till lunch. Vi ska åka och titta på vallhundstävling på Tunarp, där jag lovat Nils Awes att ta lite foto på honom och Vera när dom tävlar. Kanske hinner vi plocka lite trattkantareller också.


Helgen därpå har vi kurs hos familjen Awes. Nattgäster, mat, instruktörskap mm. Lovar skriva mer om den helgen när vi haft kursen.


Nästa helg MH för ”Data” kullen på Skövde BK. Nattgäster, käk mm


Veckorna mellan är minst sagt ”full sketna”, många presentationer, 2 mässor, 2 föredrag och så naturligtvis det vanliga sälj jobbet. När jag ser hur vårt/mitt schema ser ut kan man ju fundera hur vi lever egentligen. Faktiskt så känns det inte besvärande eller stressande för vi har så kul. MEN! det skulle aldrig fungera utan Owe som ser till att vi har ett hem som inte ser ut som en ”sop station” och som håller allt flytande. Hade Owe också jobbat skulle det inte fungera och vi hade med största sannolikhet levt ett helt annat liv. Jag är så otroligt tacksam att få privilegiet att leva som vi gör, ha så många vänner som vi har, ha så roligt, trivas så gott på jobbet och må så väl. Livet har inte alltid sett ut så här och därför är det kanske viktigt att stanna upp ibland och tänka till.


Vi väntar på besked från sjukhuset hur det går med mamma som ska amputera sitt vänster ben. Inte kul, men tyvärr nödvändigt. Hoppas att hon efter detta slipper värken.


SEN åker vi till USA. Någon som har förslag på sevärdheter i Texas tar vi gärna emot förslag. Grovplanen är ASCA Nationals http://www.asca2010.com/ lördag till torsdag, sen har vi 10 dagar att hitta på andra saker. Kanske åka till någon ranch och leva western liv med ridning, övernattning i det fria o.s.v. Sen är det ju hela kusten med New Orleans och Mississippifloden och träskområdena och, och, och, och. Kanske dags att göra lite mer än grovplanera? Fast å andra sidan är det otroligt mysigt att vara fri och göra vad man vill när man väl är där. Dags för ett snack med reskamraterna Liselotte & Hans.


Nej nu är det dags för hundträning och kursen för Diana.


Hörs förhoppningsvis snart igen.


//Anna

 


IGEN!!!!!!!

Börjar nästan bli tjatigt........ men så otroligt roligt. Nu är Ingrid & Sani uppflyttade till Elit i Sök också. 501,5 poäng.

HÄRLIGT & GRATTIS!

Anna

Full fart

Vi har Norton hemma en vecka när Johanna & Mattias är i Turkiet. Snacka om att Daisy och Norton har kul ihop.





Att få dom på samma bild är inte helt enkelt..........



Tack Elin för dom fantastiska stockrosorna.

//Anna

GRATTIS!!!!! igen

Nu har dom slagit till igen!

Ingrid & Sani har tagit första certet i spår.

GRATTIS! önskar en mycket stolt uppfödare.

//Anna

Grattis till Ingrid & Sani!

Ingrid & Sani vann klubbmästerskapet i lydnad iadg.

GRATTIS!



//Anna

Lite sen sist

Ja vad har hänt sedan förra inlägget? Jo vi har varit i Nora hos Owes barn & barnbarn. Nora marknad och kräftskiva stod på programmet bl.a.





Fler foto finns i galleriet.

Efter Nora hamnade jag i ett ordentligt "skov". Vänster knä vill inte vara på mitt ben..... och Owe åkte på en rejäl förkylning (jag har klarat mig peppar, peppar).

Igår lördag var det Lkl & Hkl spår på klubben. Owe hade köket och jag dömde i skogen. Hej å hå, en som snorar och en som inte kan gå. Använde vallstaven som käpp och det fungerade väl så där. Efter tävlingen kom Johanna, Mattias och Norton och hälsade på. Vi ska ha Norton här en vecka när husse & matte åker på semester så det var en liten aklimatisering. Passade på att åka ut i fårhagen och efter en liten stund skötte han sig riktigt bra lille Norton. Han är som sin syster otroligt lyhörd och lite småstökig innan hn förstår. NÄr han förstått vad man förväntar sig av honom köper han det rakt av. En riktigt trevlig liten hund som det ska bli skoj att få lära känna lite närmare under veckan han bor här.

När Johanna & Mattias hade åkt hängde vi på husvagnen och åkte ut till Isi & Ann eftersom vi lovat vara hundvakter när dom åkte på SM i vallning (får). Lite mysigt pyssel i stallet och med hundarna. Morgonen (idag söndag) har varit underbar. Vilken go känsla det är när alla djur fått mat, är utsläppta, avrastade och man gör iordning i stallet och förbereder kvällen. För mig är det lycka. Självklart kanske ett påhäng om man har bråttom på morgonen är dö trött o.s.v. men det är underbart att få låna denna känsla och lycka ibland.

Nu står husvagnen här hemma igen, Owe är på en ny smideskurs hela dagen (trots feber & förkylning), jag ska ägna dagen åt tvätt, städning och småpyssel här hemma. Vid lunch en ny hundrastning i Sandhem och en sväng i vallhagen.

Ha en fortsatt go helg.
nna

RSS 2.0