Kennelläger 2012

Kennelläger 2012

När? 
20-22 Juli. Vi startar upp fredag den 20 juli vid lunchtid och avslutar söndag den 22 juli någon gång på    eftermiddagen.

Var?        
Vi kommer att bo på en gård som heter Klämmestorp, där finns ca 5 sovrum, stort allrum kök, dusch och allt annat man kan behöva. Möjlighet att ställa husvagn/tält utanför. Föredrar man att bo i stuga så ligger Kyrkekvarn 5 minuters bilväg bort, Mullsjö Camping   15 minuter och man bokar sitt eget boende där i så fall. 
Om någon av er har överblivna möbler, sängar, gardiner, gardinstänger, köksredskap o.s.v. tas detta tacksamt emot då huset just nu står tomt och ska möbleras upp.

Hur?       
Mat som vanligt till självkostnads pris och boendet på Klämmestorp kostar en symbolisk summa.

Ring eller maila och anmäl er, kan ni inte komma vore det kul om ni iaf slog en signal så jag får veta hur ni har det och hur hunden mår. Skulle vi inte träffas i juli vore det kul om ni kom till Axvall sista helgen i augusti då förhoppningsvis Ingrid & Sani startar på SM. Just nu ligger dom på tjugonionde plats i spårhundsgruppen (man tar 30 hundar) vet att dom har några tävlingar kvar innan kvaltiden går ut om några veckor, så håll tummarna.
Ni kan läsa mer på www.sbk-sm.se/bruks.ipo.2012

För mig och Daisy väntar Lkl spår till helgen i Gisslaved, skulle vi inte få uppflyttningen har jag anmält till några tävlingar till- Vore inte fel med en "buckla" till.



//Anna


Vilken helg........

Epson & Gunsan blev idag uppflyttade till Hkl Spår och klassvinst.





Ingrid & Sani ligger har plats 24 på kvallistan till SM.



Kan man som uppfödare vara annat än stolt och glad.

Nu ska jag krya på min förkylning.

//Anna

En riktigt bra helg

Ibland blir helgerna bättre än andra och den gånga helgen har varit en sådan helg. Efter en ganska skraltig vecka med 40 graders feber och en riktigt rejäl förkylning började det räta till sig framemot fredag eftermiddag. Många och stora var planerna vad som skulle göras och hinnas med. Vi börjar väl från början.

Lördagen inleddes med träning i Tidaholm och Owe jobbade hemma. Framåt sen eftermiddag kom barnbarnen eftersom mamma och pappa skulle ut och röra på dom ”lurviga”. Redan innan hade vi bestämt att Melvin och jag skulle laga en trerätters meny och Melvin skulle bestämma vad det skulle bli och hjälpa till och laga den.

Förrätt:              Tapas med vitlöksbröd och Tzatziki.
Varmrätt:         Ugnsbakad lax, kokt potatis, rom och citronsås.
Dessert:            Vaniljglass med kolasås
Genomgående dryck CocaCola.

Melvin la upp tapas fatet med olika salami korvar, skinkor och oliver. Rev gurkan till tzatzikin och kryddade upp såsen.  



Sedan hjälptes vi åt med potatisen och fisken.



Melvin vek servetter och dukade fint i vardagsrummet.









Vi åt länge och pratade om det mesta. En av mina absolut bästa stunder med barnbarnen. Somnade sedan med Adelina efter en sagostund.

Söndagen fortsatte med staketarbete och det var inte utan att vi var lite ”solsvedda” på kvällen.

Hann också med att åka och kolla lydnaden på Falbygdens Elit Spår. Ingrid och Sani plockade hem ett cert med fantastiska 600,5 poäng GRATTIS!

Måndag (Valborgsmässoafton) fortsatte i stakens tecken och nu börjar även min fantastiska 25 a ta form. Vi hade egentligen gett bort det gröna staketet som var runt tomten till grannen men dom backade och ville inte ha det. Istället för att kasta det eller elda upp det satte vi det runt min träningshage. Det blev så otroligt bra.



Rene och Gunnar kom och hämtade 5 ankor http://www.utterlyans.kennelsida.se/ enligt uppgift hade dom levt lite rövare i bilen hem. Hoppas nu att dom kommer till nytta i sitt nya hem.

På kvällen åkte vi på valborgsfirande till ”Geta gården” en gård som hembygdsföreningen har fått i gåva. Vårtal, sång och eld. Riktigt stämningsfullt.

Söndag morgon bar det så av till Tidaholm och vår första Lägre tävling. Lottning och därefter plats och budföring. Jag avstod både platsen och budföringen eftersom Daisy börjat reagera och jag vill ha full trygghet i platsen med tanke på framtiden. Just nu efter löpet är hon lite ”hormon stinn” om man säger så.

Jag hade startnummer 1 och kom därför ut på mitt spår fort. Hade ett ”struligt” upptag men kom iväg ganska bra. Efter ca 70-100 meter bar sig Daisy så jäkla märkligt åt, svansen åkte in mellan benen och hon spårade men inte som hon brukar. Vi ”lallade” bort oss. Nåväl det var ju bara att gå tillbaka till startpunkt och påt igen. Nu spårade hon som hon skulle bortsett från den första biten och vi hade med oss 6 pinnar + slut. Som tur var fick jag i alla fall en trolig förklaring, vildsvin. Vad jag vet har vi aldrig träffat på vildsvin innan och det var ganska mycket märkliga märken i backen som kan härledas till det eller grävling. Nåväl spela roll, hon skötte sig utmärkt och spårade kanon bra efter den lilla fadäsen i början.

Så var det dags för lydnaden och den gick bitvis jätte bra och bitvis åt ”pipsvängen”.

Linförighet                                 8,5                       8,5
Framförgående                          8,5                       9
Läggande                                  9                          9
Inkallning                                  10                        10
Apportering                               7                           7
Kryp                                         0                           0
Hopp                                        6                           6

Vi har en del att träna på men det känns ganska ok på väg. Måste få till krypet, där är tekniken bra men starterna urusla. Hoppet är också ett problemmoment där hon absolut inte vill hoppa från mig, urlarvigt det som borde vara det enklaste. Så vi har att träna på inför nästa tävling. Har avbokat den tävlingen vi var anmälda till i Växjö och ska se till att vi är genomtränade innan nästa start.

Senare på kvällen bar det av till Vara och lite vallning. Attityden från helgen i Skåne finns kvar och hon sköter sig jätte bra. Lite svårt med hämt på stor flock med lamm och ojämna djur som inte flockar sig riktigt bra men hon skötte sig utmärkt.  Efter vallningen blev vi bjudna på en fantastiskt god middag. TACK! Carina & Govert.

Så här trött blir man efter en trevlig men jobbig 1 maj.



Ha ré så hörs vi snart igen.

//Anna


RSS 2.0