Första semesterveckan har gått

Usch vad tiden går fort, nu är första semesterveckan avklarad. Började semestern med kennelläger och det kan ni läsa mer om på hemsidan under "läger" (kommer snart) foton kan ni se redan nu i galleriet. Tack Anders som tog alla kort!

Efetr lägret som avslutades på måndag eftermiddag var bara Anders, Gunilla & Ghino kvar. Dom började sin långa hemresa på tisdagen. Resten av veckan gick åt till att bara "slappa" och göra såna där "måste" saker. Vi passade på att städa, tvätta och byta bil.........

I fredags kom Judith (fd Granlund) med make Tommy och hunden Caro.







Dom fortsatte sin semester idag söndag genom att åka till Falkenberg.

Vi drar iväg till Öland och har inga direkta planer.

Hörs snart igen.

//Anna

Nötvallningskurs i Eskilstuna


Vi hade en fantastisk helg i Eskilstuna trots den fruktansvärda värmen. Lite dramatik, mycket svett, många mygg, men det var en mycket bra och givande kurs för både mig och Daisy. Framför allt för mig, Bjintze Jager ( www.jjranch.nl  ) är en otroligt duktig instruktör och har förmåga att verkligen förklara så att man förstår, även om det kan bli språkförbistringar ibland. Jätte trevligt folk var med och vi trivdes verkligen. Tack till er alla men framför allt till Marianne & Gunnar som ordnade detta. Vi kommer garanterat nästa år igen och då är ju dessutom Daisy äldre och går att jobba med på ett annat sätt.







Jag kom till Eskilstuna och stället vi skulle vara på ganska sent på fredag kvällen efter att ha haft lite ångest under dagen om jag skulle åka eller ej. Hade en fruktansvärd tandvärk, men, men, den blir ju inte mindre för att jag är hemma. Resan blev ett litet äventyr. Hade ju husvagnen på släp och en lite ”knackig” vägbeskrivning. Nåväl för att göra en lång historia kort, jag fick backa på mycket smal, slingrig grusväg ca 1 km p.g.a. felkörning. Inget jag vill göra om men jag hade inget val, det var bara att backa och se glad ut.

Så fort jag klev ur bilen, genomblöt av svett, lätt irriterad efter backningen var det dags att gå in i hagen och börja. Vi hade en diskussion om jag skulle ha lina på eller inte och vi kom fram till att lina skulle vara på. Får både en och två gånger påminna mig om att Daisy bara är lite drygt 8 månader.
Första övningarna var att transportera djuren efter ett staket med ett hörn och en lite skuggig dunge som drog. Gick bra för alla trots att dom flesta hundarna aldrig hade gått på nöt förut. Jag fick lite ”ovett” för att jag inte lät Daisy gå ut tillräckligt långt i linan, men med tisdagens ”rock konsert” i färskt minne var jag lita feg. Nåväl vi löste uppgiften till belåtenhet i alla fall. Under tiden vi var i hagen kom Owe ner från Sveg där han varit på smideskurs en vecka. Trött, varm och kände sig lite ”små skitig”. Han hade gjort jätte fina saker under veckan och nu blir det nog lite arbete under hösten i äschan (?) som han köpte för länge, länge sedan och aldrig använt.

Lördag morgon startade vi 06.30 eftersom det skulle bli en lika varm dag igen. Nu skulle djuren återigen transporteras efter staketet men lite längre upp i hagen och genom två hörn. Vi skulle flytta djuren en riktning sedan hålla dom på en bestämd plats tills nästa ekipage tog över och drev tillbaks dom. Fungerade också bra för de flesta, naturligtvis med mer eller mindre jobb. Vi fick göra ett uppehåll vid 10 tiden eftersom värmen gjorde att varken djuren, hundarna eller vi själva kunde fortsätta. En god fika, bad och en tripp till affären, sedan en sov stund innan det var dags att fortsätta vid 19.00 tiden.

Flytt till nästa hage och lite svårare övningar, längre transporter, genom två hörn, fålla in, fålla ut, hålla djuren på plats o.s.v. Daisy åkte vi ett tillfälle på en riktig ”pärla” och blev en erfarenhet rikare, nu har hon en lagom (bra) respekt för djuren.

Sammanfattningsvis kan jag säga att så här mycket som jag har lärt mig den här helgen har jag inte lärt mig på någon clinic jag varit på tidigare. Inga avancerade övningar, men mycket placeringar, läsa hund, veta när jag ska bryta eller låta hunden jobba klart samt många erfarenheter av dom andra ekipagen.

Tack än en gång Marianne och Gunnar som arrangerat denna clinic.

Nu är det en arbetsvecka kvar sedan vankas det 3 veckors semester som börjar med kennelläger på lördag till måndag. Ska bli så kul att träffa alla igen.

Fler foto hittar du i galleriet.

//Anna

 


RSS 2.0