Lite småtrött söndagskväll

Så har ytterligare en helg passerat och man funderar över vart den tog vägen. Börjar märkas nu att jag inte är hemma så mycket, tiden vill inte räcka till för att hinna med allt man vill.
Nåväl vallning hann vi med igår iaf och det börjar fungera riktigt bra. Ska inte trötta er med detaljer men det går frammåt.

Idag har vi varit i Jönköping och lyssnat på Felix som var med på en konsert. Första besöket på kulturhuset Spiran, verkligen jätte fint.











På hemvägen stannade vi för lite träning på klubben och när vi var klara fick hundarna "rasa" av sig lite.









Ha en riktigt bra vecka, det ska jag ha.

//Anna

Lördag på Korrarp

Har haft en riktigt härlig lördag som började tidigt........ Barnbarnen har varit här inatt men hämtades redan 7.15 för Felix skulle till Gisslaved och träna med en orkester. Nästa söndag är det nämligen stor konsert i konserthuset Spira i Jönköping. Självklart ska vi dit och lyssna då.

Nåväl när ungarna åkt packade vi bilen och åkte till Vara för att valla. 2 hundar bak i bilen- Owe och jag i framsätet. I baksätet hade vi en löpands hane i bur. Vi var tvugna att ge bort honom och kompisar i Vara behövde en pojke till så det passade jätte bra. Vallningen började katastrofalt men slutade jätte bra. Ni vet det där med ömsom vin & ömsom vatten.

Väl hemma tittade Ewa Maria hit och vi hann både spåra och lilla Ess fick prova på att valla anka. Ewa Maria la ett ca 700 meter långt spår med 7 apporter + slut som Daisy fixade med glans. Får se om ngn vill spåra med oss imorgon också. Är ju bara 14 dgr kvar till tävling.

När Ewa Maria åkt gjorde vi iordning i stallet och lät ellingarna flytta ut. Hoppas det går bra nu, är ju lite "kyckling" mamma.



Nu dags att laga lite mat.

Ha ré & glöm inte titta på oss på TV imorgon. Miljonjakten TV 3 kl 19.30

//Anna

Välkomna till "Ankeborg"

Här "kvackas" det för fullt och i en liten bur i källaren har vi familjens nytillskott. Så söta, så söta, att man kan bli så in i "bängen" till sig av några ankor. Eftersom jag har varit på mässa hela veckan har Owe fått agera barnmorska, något han skött med glans. Nästan alla har tagit sig ur skalen själva medans några har behövt lite hjälp.















I helgen har Lena varit och hälsat på, vi kom nästan samtidigt i fredags kväll. Igår var det SASK träff i Lilla Edet där vi bl.a. pratade om vårt LO i Väst. Känns så otroligt skönt att kunna släppa detta nu till nya ansvariga och kunna fokusera på SM i augusti och uppfödarutbildningen som vi ska starta upp i höst. Eftersom Lena hade med sig Smilla så passade vi ju förståss på att valla lite anka. Första ankträffen för Smilla och den skötte hon med glans. Jag är ganska övertygad om att jag snart får besök igen då för att hämta hem ett gäng ankor.........







Jag vet en som var otroligt avundsjuk när kompisen var inne och vallade.

 

René & Gunnar kom en sväng nu på eftermiddagen och tog en liten titt på ankorna. Nästa gång dom kommer hoppas jag kunna bjuda på ngt mer än en kopp kaffe.

Ha en skön vecka alla. Själv ska jag som vanligt ut & flänga.

//Anna

Läges rapport

Tänk att det ska vara så svårt att få tummen ur och blogga lite oftare. Nu slutar jag genast att lova skärpa mig bloggandet får bli när det blir. Så med andra ord har jag massor att berätta sedan sist.

I förra inlägget skrev jag ju om hur mycket ankorna värper (& det gör dom fortfarande) så tänkte vi ju så klart få fram lite ällingar. Gun & Bernt Markert kom och hälsade på och av dom fick vi låna kläckmaskin. Härligt, nu har vi 12 ägg i maskinen och om allt fungerar som det ska så har vi 12 ällingar nästa helg. Lite kul pyssel är det, äggen ska vändas varje dag, sprutas med vatten och kylas av. I veckan borde vi höra ljud och pip från äggen. Lovar att återkomma hur det går.

Sen har Goggi, Bosse och Lennart varit och hälsat på. Massor av tidningar hade dom med så nu har vi inspiration för hur vi ska planera trädgården. Vet ingen som har en så fantastisk trädgård som Goggi & Bosse och det var jätte roligt att ”spåna” lite hur det skulle kunna bli i vår trädgård. Tror att det kan bli riktigt, riktigt bra men vi får se hur mycket som görs i år och vad vi sparar till nästa år. Börjar man tänka på allt som ska göras och hur, så känns det som ett projekt utlagt på flera år. Nytt staket, altan (vi har ju en inglasad men vill ha en ute altan också), trädgårdsland, ört trädgård mm. mm. Vi har att göra som ni förstår. Sedan får man ju ta i beaktande att huset har en viss stil och då vill vi ju att det inte ska sticka av hur som helst. Bl.a. så tror jag inte att det blir så snyggt med tryckimpregnerat virke som ju är lite ljusgrönaktigt, vi tar vanligt virke och cuprinolar mörkbrunt, sedan samma cuprinol på det nya staketet. Ja ja i mitt huvud är det snyggt i alla fall.







Förra helgen var vi bjudna till Stockholm på TV inspelning. Har haft postkodlott i massor av år men aldrig vunnit någonting. Nu har jag det! Vann 150 SEK plus en resa till Stockholm med övernattning för mig och en gäst, gästen hette förstås Owe. Sedan var vi inbjudna att vara med och försöka vinna 10 miljoner i ett TV program som heter Miljonjakten. Inte vann vi några pengar men vi hade en riktigt trevlig helg i Stockholm. Till barnbarnens förtjusning vann jag i alla fall en present X-BOX 360, så den ska vi försöka få liv i så småningom. Inga foton fick tas inne i studion men vi tog några i samband med lunchen.





Helgen som gått var en sån där riktigt mysig och ”go” helg. Hundträning både lördag och söndag, varit och fikat hos goda vänner, sytt lite, ätit god mat, läst en god bok och bara mått bra. Solen har skinit, luften hög och man har verkligen känt att våren är på väg.









Ha ré tills vi hörs igen.

 

//Anna


RSS 2.0