Lördag 31 oktober

Hej igen!

Här har det varit en helt fantastisk dag. 5 grader kallt och strålande sol.







Valparna växer & frodas. Ögonen är öppna och dom börjar "tulta" runt.

Temat på denna valpkull blir Data. Så ni presumtiva valpköpare kan ju börja fundera på vad er hund ska heta. Jag har en hel "hög" med förslag som kommer att läggas ut på hemsidan nästa vecka. Visst vore det häftigt om pojkarna kunde heta Bill & Gates?

Här kommer lite nya bilder, fler finns i galleriet.











Välkomna in i galleriet.
//Anna


Öppna ögon

Idag har två av valparna öppnat ögonen och alla börjar på att lite smått stå på benen.







//Anna

Nu börjar dom "kravla"

Nu börjar valparna resa sig och försöka gå lite grann, går int så bra kan jag säga....... men dom försöker i alla fall. Väntar på att ögonen ska öppna sig så vi får se vad det är för färger.

Några nytagna kort, fler finns i galleriet.




















//Anna

Några foton från idag

Har idag varit i Jönköping och ätit en god söndagmiddag efter det var vi på bio och såg den senaste Millienium filmen. Rekomenderas varmt, den var jätte bra.

Som ni ser växer dom små liven och blir mer och mer pigmenterade på nosarna.





















Hörs snart.
//Anna

Lördag 24 oktober

Ja så har det gått några dagar. Valparna växer och frodas och nu är det dags att börja vänta på att dom öppnar ögonen.
Det är fasligt trångt vid matbordet.......












Hörs snart igen.
//Anna

Nu ska jag försöka skriva vad som hänt.

Ja ni som följer bloggen vet att vi tog bort Maxi igår kväll och det är fruktansvärt tungt. Vet att jag fattat rätt beslut, men vad hjälper det.
Ica flög på henne igår lunch, hon vaktade sina valpar. Maxi var i sin bur och jag skulle släppa ut henne. Smack! så kom Ica farandes och det slutatde så här illa. Vi har varit jätte noga med att Ica ska få vara ifred med valparna och Maxi fick endast vara på övervåningen när det var sängdax. Nåväl det som hände var att Ica bet henne så olyckligt så hon fick en nos fraktur och hela tandraden på högersida satt bara med en hudslamsa. Icas underkäke i Maxis mun och bett över nosen. Veterinären som opererade henne ringde och berättade att det såg illa ut och hon kunde inte ge några garantier plus att det skulle behövas 4 till 5 operationer till för att få ordning på munnen om det överhuvudtaget skulle gå. Hon skulle aldrig mer kunna bära något, infektionsrisken var mycket stor o.s.v. o.s.v. Beslutet att hon skulle få somna in var inte så svårt för Maxis skull, men det vi känner går inte riktigt att beskriva i ord. Jag vill ge en eloge till Blå Stjärnans djursjukhus i Skara för fantastiskt bemötande och till veterinären som ringde både före och efter att hon blev borttagen. Kommer inte ihåg hennes namn men hon var fantastisk.

TACK! också till alla er som hört av er med blommor, samtal, sms & mail, det värmer ska ni veta.

Nåväl livet går ju vidare och i huset finns 7 små nyfödda liv som måste tas omhand. Har försökt att fota dom (inte lätt) men här kommer första bilderna på valparna en och en.

Pojke 1


Pojke 2


Flicka 1


Flicka 2


Flicka 3


Flicka 4


Lilla söta flicka 5


Håll tillgodo så hörs vi snart igen.

//Anna

Nu är Maxi borta.

Det gick inte att rädda Maxi så nu har hon fått somna in.

Skriver mer när jag orkar.

//Anna

Kaos, katastrof & tårar.

Här är det minst sagt traumatiskt. Har just kommit hem från Djursjukhuset i Skara där Maxi blev inlagd och kommer att opereras så fort veterinären är hemskommen från en helgresa. Ica flög på henne idag och högg så illa att det blev en fraktur över nosbenet och ca 5 cm av tandbenet hängde i en köttslamsa. Hur illa det är i nosbenet vet dom inte förrän dom opererat och jag skulle kanske räkna med att det inte blev så bra......... Att tiken skyddar sina valpar är ju helt ok men detta. Maxi go & gla studsar upp för trappen för att mötas av ett lejon? Fasen också och det går så fort. Snälla håll tummarna att detta går vägen och att vi får hem Maxi igen.

Som ni säkert förstår känns rapportering om valpar så där nu och jag återkommer när jag vet mer om Maxi. Valparna mår iaf bara bra och växer så det knakar.



//Anna

Nu har Ica & Triss valpar kommit

Ikväll kom dom 5 flickor och 2 pojkar. Allt har gått jätte bra och Ica har skött sig exemplariskt, inga problem. Jätte skönt att valparna kom nu eftersom jag ska åka på mässa imorgon och inte kommer hem lördag kväll.

En liten flicka har vi här.


Här kom det ytterligare en tjej.








Hörs snart igen men inte före söndag. Fler bilder finns i Galleriet.

//Anna

Nu är Ica röntgad.......

6 valpar såg vi säkert men det kan finnas 1 till. Plåtarna var lite svårlästa och det kan ha legat en till lite bakom.

Nu är det bara att vänta och se, hon är ganska stor nu om man säger så..............





Fortsättning följer...........

Trevlig helg.
Anna

Vilken helg! & den är inte slut än.........

Börjar med att GRATULERA Maybe Tails Sani som idag har ett godkänt MT på 324 poäng. Nu kan han titulera sig Korad "lill pojken".



Fler bilder kommer läggas ut i galleriet.

Vi är djurvakter den här helgen till ca 400 får, 6 hundar, 10 hästar, 3 kaniner & en jäkla massa ankor. Jätte skoj, men helgen har varit minst sagt hektisk eftersom jag dömde lag DM i bruks igår & har varit och tittat på Sani´s MT. När vi har varit och skött om djuren så har vi naturligtvis passat på och valla lite med Maxi också. Lita på att hon gillar livet i fårhagen........









Det är inte lätt att hinna runt dom.......
Fler bilder finns på galeriet.

Önskemål har kommit om bilder på "valpmagen" och det kommer här.







Lite blöt & skitig...... men sån blir man på landet.

Nu ska det fixas lite här hemma, lite städning & mat (rotmos & fläsklägg) sedan bär det av till fåren igen.

//Anna

RSS 2.0