Allt går utom små bran & tennsoldater.

Sitter här på morgonkulan innan det bär iväg till Helsingborg. Blir hämtad av arbetskamraten Mattias som ska med. Tänkte göra en summering av helgen.

Vi har varit barnvakt åt Felix, Melvin & Adelina sedean i fredags kväll. Som regel brukar det vara ett "jäkla" liv med att dom retas & tetas. Icke sen icke, vi har haft jätte kul och inte ett enda bråk. Härligt, roligt, kul och framför allt kul att göra saker ihop.



Det var den roliga delen...... Vad som inte har varit lika kul är att vi inte har eller har haft något vatten sedan i fredags eftermiddag. En vattenledning har frusit mellan brunnen och ladugården. Owe märkte i fredags em. att det sprutade vatten ur huset (!?!) Visade sig vara övertryck från ladugården och för vår del var det väl ganska ok, det sprutade iaf ut. Hos Stefan & Lotta var det värre dom hade ingen sån ventil. Nåväl det går att sätta på vattnet korta stunder för att hinna ta en dusch o.s.v. men som ni förstår med 5 personer i hushållet över helgen med toa, dusch, frukost, lunch, middag o.s.v. så är det lite bökigt. Värre är det för djuren & granntanten som är 103 år.
I ladugården finns det inget vatten alls. En anställd sköter ju djuren på gården och han var här en sväng i lördags. Ett 50 tal ungdjur fick en massa snö inslängt till sig men 2 tjurar a 1300 kg fick dela på en 25 liters dunk. Nåväl igårkväll gick vi ut för att se hur det var med dom. Inte kul! Tjurarna var helt insjunkna så det blev till att bära. Tjurarna drack ca 60 liter var och ungdjuren så mycket dom fick. I hink & en 25 liters dunk bar och släpade vi från vår dusch & ut i ladugården över ladugårdsbacken med"blank is". Vi höll på över två timmar och bar. Var dom var som äger gården, djuren och som är hyresvärd? Jo dom åkte till Norge för att titta på innebandy. Stack på lördag morgon och var hemma igen sent igårkväll. Fick också i fredags en avisering om hyreshöjning..........
Ska inte skriva vad jag tycker ifall det finns känsliga läsare.

Nu bär det av till Helsingborg.
//Anna

Tuff dag

Ska berätta lite utförligare vad som hänt med Ica.

I oktober började hon små hosta och efter nån vecka så kom det blodblandat slem. Vi var då hos "vår" veterinär i Mullsjö och han tyckte att vi skulle åka till ett djursjukhus iistället. Eftersom jag vet att dom är duktiga i Falköping åkte vi dit. Veterinären där kunde inte säga vad det var, alla värden var bra, hjärta och lungor lät ok. Hon skrev ut penicilin och Ica blev "bra". Strax innan vi åkte till USA började hon små hosta igen och jag förvarnade då veterinären om att Ida kanske skulle höra av sig eftersom vi var bortresta.

Så kom vi då hem och ja det blev inte bättre då tog jag henne till Skara och Blåstjärnans djursjukhus. Första besöket blev det en undersökning och dom rekomenderade att dom skulle gå ner med fiberoptik och kolla. Detta skedde veckan efter. Håkan Ekesbo (en underbar veterinär) gjorde ingreppet och hittade en stor "slempropp" strax under luftstrupen och det såg ut som det var något "inkapslat". Han tog prover och det fanns en liten infektion och teorin var att något främmande föremål satt på väggen av luftstrupen. För att inte förvärra lät han det vara och Ica fick en 10 dagars penicilinkur och Rimadyl. Efter en vecka var hostan helt borta och hon var som vanligt igen.

Förra veckan var det dags igen nu med förnyad styrka. Trots sorg och en nära förestående begravning tog sig Håkan an henne och idag har hon då varit inne. Återigen en stor blodblandad slempropp" strax under struphuvudet. Han spolade bort den och fortsatte längre ner. Ca 2 dm ner fann han en ännu större ansamling av slem och blod. Även detta spolades bort och han kollade igenom hela luftstrupen. Ingenting! Han hittade inget fel, inga främmande föremål typ pinne, barr eller något som tidigare varit teorin. Nåväl nu är det tagit vävnadsprover, prover på slemet, blodet o.s.v. o.s.v. Svar kommer 4 mars, tills dess är det åter dags för penicilin denna gång 20 dgr och en "häftigare" sort och en ny kur Remadyl.

Vad händer sen? Ja nästa steg är isf MR röntgen för ett avanserat kirurgiskt ingrepp och det har jag sagt nej till. Vi får hoppas att det är en infektion och att den läker ut. Om inte så får vi medicinera så hon får ett värdigt liv. Men som sagt måtte det vara en infektion av något slag så hon blir frisk igen.




Håll tummarna.

//Anna

Födelsedags kalas & vallning

Så har ytterligare en helg snart gått och imorgon är det vardag igen. Adelina fyller 6 år på torsdag så det var lite födelsedagskalas igår. Morfar, Maggan, Axel, Louise, jag och Owe var och uppvaktade. Inte enkelt för lilltjejjen som har så otroligt ont av sin allergi. Nu är alla proteiner bortplockade och hon ska bara äta vegetariskt. Vi får de hur det går till helgen då vi ska vara barnvakt, blir till att plocka fram hela fantasin vad gäller mat.

Idag har Marie Lundin varit med till fåren och lille "Björn" var jätte duktig. Första gången han träffar får och han skötte sig suveränt bra. Björn är en Isläns fårhund.







Marie och Björn ska vara med på vallkursen i mars och det ska bli jätte roligt att se hur utvecklingen går.

Ha en bra vecka.

//Anna

Jag borde.........

Hade tänkt mig åka och träna i ridhuset ikväll, men orkar bara inte. Har haft en skön slapp helg så egentligen borde krafterna finnas där, men icke. Får bli lite bloggande istället.

I lördags var det Lydnadstävlingar på Mullsjö BK. Platsen var Kyrkekvarns ridhus. Jag dömde Lkl III & Elit, förvånandsvärt bra ekipage fast det är tidigt på säsongen. Michelle gjorde tävlingsdebut med Leisy och det gick riktigt bra. Några dubbelkomandon här och där så hade första priset varit hemma, men det är inte lätt att veta när det är första gången. Dom gjorde i alla fall en riktigt, riktig bra debut.













Det blev en liten min kennelträff eftersom Johanna och Mattias kom och tittade.

På söndagen sen tog vi en riktigt "go" sovmorgon. Pulade lite hemma, med betoning på lite.

Vid lunch stack jag till Sandhem för lite vallande och det var jätte kul. Började på Klämmestorp där jag var en stund hos fjolårslammen som går inne. Jätte nyttigt med lydnadsträning, höger, vänter, stopp, ligg och Daisy sköter sig jätte bra. Isi var där och slaktade vilket innebar att det blev lite riktigt jobb också. Hålla djuren mens han plockade ut djur. Mäkta stolt över berömmet vi fick.

Sedan bar det av till Källebacken och där var Daisy också till praktisk hjälp. Först hamtade hon in alla tackorna ca 120 stycken. Ifs så gick dom väl nästan helt själva in, men ändå. Sedan låg hon plats inne hos alla djuren (det var trångt) och hon rörde inte en fena. Ann och jag gick runt och letade tackor som skulle flyttas över till "barnkammaren" och sortera undan dom. När det var gjort hjälpte Daisy till att "putta" ut tackorna igen.
Jag är riktigt stolt över henne. Lugn, sansad och jätte trevlig mot djuren.

Några foton på smålammen blev det också & dom är söta som karameller.







Nog för nu, hörs snart igen.



RSS 2.0