Tuff dag

Ska berätta lite utförligare vad som hänt med Ica.

I oktober började hon små hosta och efter nån vecka så kom det blodblandat slem. Vi var då hos "vår" veterinär i Mullsjö och han tyckte att vi skulle åka till ett djursjukhus iistället. Eftersom jag vet att dom är duktiga i Falköping åkte vi dit. Veterinären där kunde inte säga vad det var, alla värden var bra, hjärta och lungor lät ok. Hon skrev ut penicilin och Ica blev "bra". Strax innan vi åkte till USA började hon små hosta igen och jag förvarnade då veterinären om att Ida kanske skulle höra av sig eftersom vi var bortresta.

Så kom vi då hem och ja det blev inte bättre då tog jag henne till Skara och Blåstjärnans djursjukhus. Första besöket blev det en undersökning och dom rekomenderade att dom skulle gå ner med fiberoptik och kolla. Detta skedde veckan efter. Håkan Ekesbo (en underbar veterinär) gjorde ingreppet och hittade en stor "slempropp" strax under luftstrupen och det såg ut som det var något "inkapslat". Han tog prover och det fanns en liten infektion och teorin var att något främmande föremål satt på väggen av luftstrupen. För att inte förvärra lät han det vara och Ica fick en 10 dagars penicilinkur och Rimadyl. Efter en vecka var hostan helt borta och hon var som vanligt igen.

Förra veckan var det dags igen nu med förnyad styrka. Trots sorg och en nära förestående begravning tog sig Håkan an henne och idag har hon då varit inne. Återigen en stor blodblandad slempropp" strax under struphuvudet. Han spolade bort den och fortsatte längre ner. Ca 2 dm ner fann han en ännu större ansamling av slem och blod. Även detta spolades bort och han kollade igenom hela luftstrupen. Ingenting! Han hittade inget fel, inga främmande föremål typ pinne, barr eller något som tidigare varit teorin. Nåväl nu är det tagit vävnadsprover, prover på slemet, blodet o.s.v. o.s.v. Svar kommer 4 mars, tills dess är det åter dags för penicilin denna gång 20 dgr och en "häftigare" sort och en ny kur Remadyl.

Vad händer sen? Ja nästa steg är isf MR röntgen för ett avanserat kirurgiskt ingrepp och det har jag sagt nej till. Vi får hoppas att det är en infektion och att den läker ut. Om inte så får vi medicinera så hon får ett värdigt liv. Men som sagt måtte det vara en infektion av något slag så hon blir frisk igen.




Håll tummarna.

//Anna

Kommentarer
Postat av: Carina

Men lilla stumpan då!

Håller alla mina tummar och tår att allt blir bra //



Kramar * Carina *

2011-02-21 @ 19:45:39
URL: http://www.kalotes.com
Postat av: René

Tråkigt med Ica,,, samt att inte veta vad det är, gör det hela ännu mer bedrövligt, hoppas nu de hittar nått så ni får besked. Dina recept på hemsidan ser mycket konstiga ut,,,,går inte att utläsa.

2011-02-21 @ 19:48:10
Postat av: Zathungarna

Ja, du kan tro att vi håller tummarna och tassarna att det blir bra nu. Styrk kramar till er alla

2011-02-21 @ 20:39:56
Postat av: Asta

Men stackars lilla Ica:( Hoppas innerligt att det bara är en infektion. Håller tumme för att allt skall bli bra!

2011-02-21 @ 20:42:46
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=Asta65
Postat av: madeleine

hej! fin blogg! :)

2011-02-21 @ 20:52:31
URL: http://madeleineax.blogg.se/
Postat av: Johanna, Mattias och Norton

Ja vi hoppas och ber till högre makt att det bara är en infektion... Sköt om er nu och gosa Ica extra mycket från oss i Skeppshult!

2011-02-21 @ 21:11:34
URL: http://nicetosee.blogg.se/
Postat av: Camilla -Ärteplättens

Håller tummarna för att Ica snart blir frisk och kry igen.

2011-02-21 @ 22:16:21
Postat av: Maria Laurén





Hej Anna!

Det var mycket ledsamt att höra om din lilla tik.

Hoppas verkligen att hon repar sig och svarar på behandlingen och blir återställd. Jag vill sända dig alla krya på sig kramar till ICA som bara går.

Tänker på dig och håller alla tummar,tår ochtassar. Kram Maria, Jaiko och Uzze

2011-02-22 @ 20:30:43
URL: http://www.mial.se
Postat av: Miimi

Hållar tummarna för Ica här också!!

2011-02-24 @ 12:48:07
URL: http://patchcoat.kotisivukone.com
Postat av: Marie L

Håller tummar/tassar för att Ica kryar på sig snabbt!

2011-02-24 @ 22:50:39
URL: http://www.123minsida.se/Minos
Postat av: Mackan

Fy så ledsamt Anna!

Snart är det 4 mars så ni får svar.

Styrkekramar till er.

2011-02-28 @ 08:23:37
URL: http://www.skippo.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0