Söndag morgon 31 oktober

Nu är vi i Austin efter några fantastiska dagar i Fort Worth.

Vi har varit på Rodeo, sett hur man har drivit kor (Long Horn) genom gatorna, varit på ett antal museum som har med Cowboys att göra. Sett massor av fantastiska hästar och ännu mer fantastiska människor. Ätit ribs = ko revben, kokta i 3 timmar sedan grillade. Ät så mycket du orkar för $ 9.99 = 70 SEK, lita på att vi orkade........ Nästa gång jag köper kött av Marie ska jag be att få revbenen, det var verkligen super gott.

Bilder från Fort Worth hittar ni i Galleriet.

Igår åkte vi ner mot Austin, bara småvägar. Landskapet såg exakt likadant ut hela vägen, men det blev varmare och varmare.

En liten lunch paus på vägen. Stannade och köpte en Subway macka (delade såklart......).







Nu har vi tillbringat första natten här i Austin, åt (som vanligt) gott igår kväll, sovit som barnungar i jätte sköna sängar, tagit morgondopp i poolen och ska strax åka iväg för frukost.

Hörs snart & som sagt, bilder finns i Galleriet.

//Anna


Fredag morgon 29 oktober

Just vaknat efter en tuff natt. Sängen är så hård så om du ligger på sidan får du ont i höftbenet (& jag som trodde att det var ordentligt fläskinbakat), inte skönt alls. Så sömnen har varit si så där.

Igår var en resdag med besök på första Outletten. Fanns lite att handla om man säger så. Till min stora glädje kan jag konstatera att jag ligger i lä med shoppandet. Liselotte leder med hästlängder. Kanske kommer jag ikapp innan resan är slu? Köpte lite saker bl.a. Ett par skit tuffa gummi stövlar som ser ut som boots, spetsig tå och klack, en snygg klänning (Polo), Rebook skor, underkläder och Owe handlade lite småsaker han också. Vet att det finns fler Outletts så det är bäst att spara sig lite.





Kolla vilken tuff gunghäst, gjord av ett gammalt bildäck-




När vi checkat in på hotellet blev det en liten drink innan vi gick ut och åt.



Denna kvällen blev det Italienskt och naturligtvis jätte gott. Jag åt Carbonara med räkor, panerade kycklingbitar, bacon och massor av parmesan, gott i gott gott. Nu luktar vi som en flyktingförläggning, det var mycket vitlök i maten, men vad gör det.

Idag ska vi se ko fösning (Longhorn) genom stan och ikväll gå på Rodeo.

Hörs snart igen.

//Anna


Onsdag 27 oktober

Nu har det gått 2 dagar utan rapport. Igår tisdag som vanligt tävlingsområdet på förmiddagen. Vet inte riktigt vad jag ska berätta om det för vi gjorde samma som tidigare dagar. Hundar, hundar, hundar......... En pizza bit till lunch och kan ni gissa vad som låg bredvid pizza stället? Jo en butik som sålde boots mm.  Kan väl säga att den säljarens dag var räddad efter vårt besök. Liselotte & Hans köpte 3 par boots, 1 oljerock modell hellång och lite annat små tjafs. Jag köpte ett par boots till mig, en arbetar väst till Owe, en skit tuff käpp som även kan användas som vallstav (hur vi nu ska få hem den) och Julkort......

På kvällen var vi och åt en fantastisk Japansk måltid. Biff på Japanska, trevlig restaurang och härlig personal.

Idag onsdag har vi varit lite kulturella. Tävlingarna på förmiddagen och sedan åkte vi till en sekt som hade någon form av center med olika hantverk. Jätte trevligt och fint. Sedan blev det Texas Rangers Museum & ja vad ska man säga om det. Massa saker som jag inte visste och framför allt att dom fortfarande finns och jobbar i statens tjänst. En rolig sak som vi såg i en informations film är att chefen för Texas Rangers skrev till Engelska kungen i början av andra världskriget och undrade om dom behövde hjälp från Rangers med att ta hand om "han den där Hitler". Kungen skrev då tillbaka och tackade för erbjudandet men USA var ju inte med i kriget så det var oetiskt att ta över dom till Europa. Snacka om självförtroende. "Tjabba kungen, vi kommer på våra Mustanger och tar hand om Tysken åt dig om du vill"











Nu ska vi snart åka och äta (igen) och denna gången tar vi en Texas Steak.

Imorgon bitti bär det av norrut. Dallas blir nästa anhalt och vi har bokat hotell i Cowbojsarnas mecka Fort Worth.

Hörs snart igen.

//Anna


Tisdag 26 oktober i Waco

Två dagar utan att komma ut på nätet. Lovade ju att ni skulle kunna följa resan vi hemsidan och FB, lite sur när inte internet uppkopplingen funkar. Nåväl det har inte hänt så mycket. Vi kom fram till Waco och tävlingarna i söndags vid 12.00 tiden. Liten snabb överblick för att kunna orientera sig, köpa katalog (& ja det funkade att beställa från Sverige även om jag inte fick någon bekräftelse) o.s.v. har ingen aning om hur många hundar det är men dom är måååååånga.

Hotellet som såg så fint ut på hotels.com är ett riktigt "luffar" hotell och vi har motorvägen går genom sängkammaren. Nej riktigt så illa är det inte men har du dörren öppen så går det bara inte att prata. Lite skillnad mot Nätered. Sängarna är sköna och rummet rent så spela roll, vi sover ju bara här.

Som vanligt mycket att handla, hysteriska utställare i dräkt, lydnadshundar, rallyhundar, agilityhundar och så vallningen så klart. Även denna gång får som mer liknar gaseller och som verkligen sätter krav på hundarna. Folkovana nötkreatur som inte gärna flockar ihop sig och massor av ankor, jag menar massor av ankor. Tror inte någon flock går mer än en ggr/dag och det är ca 80 - 100 starter. Har sett många bra hundar och särskilt fastnat för två hanar, en merle och en brun med tan tecken. Båda har samma ägare och uppfödare, ska ha en lite special koll på dom idag.







Idag har vi tänkt att vara ca halva dagen på tävlingsområdet och sedan kolla på Texas Rangers Museet, förmodligen blir det väl lite shopping också.

Hörs snart igen.

//Anna


Resdagen

Så har vi då anlänt till Texas efter en lånnnng resa. Började på Landvetter där Karin & Peter kom och tog bilen med Daisy i. Hon var lite fundersam efter att ha fått frukost klockan 03.00 på morgonen. Vi fick gå ombord i utsatt tid men planet kunde inte lyfta. Dimma i Frankfurt var anledningen så där blev vi sittande i nån timme eller så. Nåväl anslutningsflyget till Houston hann vi i alla fall med utan problem och det var ju skönt. Efter drygt 11 timmar var vi så framme. Varmt...... det var som att komma in i ett fuktigt växthus ca 30 grader.

Hittade hotellet utan några problem, älskar GPS och att den dessutom kan prata Svenska, bara det.

Vi var på en skaldjursrestaurang och åt en god middag när vi checkat in. Självklara valet var en "frozen Margaritha whit salt" herre Gud så gott. Maten var också underbar. Jag åt en Caujun med stora räkor, Owe en pasta med skaldjur, Hans en Tonfisk sallad med färsk tonfisk och Liselotte Crabbfish cake. Nöjda, trötta traskade vi tillbaks till hotellet och somnade helt ovaggat.



Nu bär det strax av till Waco ett par timmar bort och tävlingsområdet.

Hörs snart igen.

//Anna


Lite om helgen och MH på ”Data” kullen.

I fredags kväll kom Gunsan, Tommy och deras goda vän (tillika Epsons dagmatte) Yvonne Hammarström hem för att övernatta. Vi hade en trevlig kväll med lite gott att äta och ”tjöt”. Kvällen blev inte sen eftersom vi skulle upp tidigt för att åka till Skövde BK och dagens MH.

Eftersom Nova och Leasy löper blev det en lite eliminerad skara som kom till start. Tur för Irene Karlsson (Irestes kennel) som då fick möjlighet att ta med 3 av sina valpar samt Monica och Jörgen som fick tillfälle att MH testa border collien Vem.

Först gick Irene med sin lilla schäfer tik, därefter jag och Daisy, sedan två avkommor i Irenes uppfödning. Sen körde resten, med Epson först. Jag ska inte trötta er med en massa resultat utan bara göra en snabb resumé.


·         Samtliga hundar växte under provets gång och var både uppspelta och glada när vi kom till sista momentet med kamp och skott.

·         Ingen av hundarna sprang ut på lilla bytet eller avståndsleken. Inget jag blev direkt förvånad över, visade intresse, var lite nyfikna men inte tillräckligt intresserade för att själva gå ut och agera.

·         På aktiviteten (borde heta passiviteten) skötte dom sig bra. Epson var helt outstanding som bara efter en kort sund satte sig och sedan la sig ner och kopplade av helt. Lite pip hos dom andra men inget överdrivet eller mycket. Tråkigt när inget händer såg dom ut att säga.

·         Dumpen, inte några konstigheter. Samtliga hundar löste det mycket bra. Nosade av och släppte, inget bestående och totalt avkopplat efter att hundarna kollat vad han var för en, han Ove Rall.

·         Skramlet skötte dom otroligt bra och var direkt framme för att kolla vad det var som lät. Troja fick ett litet spel och for iväg som ett ”skållat” troll. Stannade efter ett par meter och såg ut som hon frågade sig själv ”varför gjorde jag så?”. Direkt fram för att kolla vad det var när hon funderat över sitt beteende..

·         Spökena skötte dom också kanon bra. Epson satt som fastgjuten och upplevde inget direkt hot, Daisy blev förbannad, Scanna nyfiken, Norton såg lite förvirrad ut och Troja stängde av lite (hon var rejält trött). Oavsett hur dom reagerade så var dom direkt framme och kollade vad det var, med eller utan hjälp.

·         Samtliga helt skottfasta.

Kullen är jämn och hade sunda, bra reaktioner. Vid dagen för MH´t var hundarna 1 år och 2 dagar, tidigt för ett MH och det behöver jag tänka på ibland. Hade tyvärr inget val om jag ville ha det gjort före vintern. Blir det en likadan vinter som det var förra året så skulle vi inte fått något MH förrän tidigast början av april och då är det väl sent. Så nu är det som det är. Nova och Leasy får vi försöka hitta MH till så snart det bara går.








Jag är jätte nöjd med resultatet, jämnheten, harmonin, säkerheten och att alla är helt skottfasta. Otroligt skönt.

Tusen TACK! Till er valpköpare som ställer upp och kom, till Skövde BK som även denna gång ställde upp och arrangerade MH åt mig, till Christer som var en jätte bra testledare, till er andra funktionärer som ställde upp, till Maria Laurén som beskrev kullen.

Som vanligt fler fototn i galleriet

Nu bär det snart av till Texas och det är inte utan att det börjar kännas i ”resfebers” tarmen. Om det är möjligt ska jag försöka hålla er uppdaterade. Funkar det inte här i bloggen så kan ni följa resan på Face Book.

 

//Anna


Grattis!

Idgag fyller Data kullen 1 år. GRATTIS! alla "småttingar" önska vi på Nätered.




Hörs snart
//Anna

Vall och Djurhanterings kurs

Så är även denna helg tillända och om 14 dagar är vi i Texas. Det går så fort........

Nu i helgen har vi haft Vall och djurhanterings kurs hos familjen Awes i Sandhem. Jag tror och hoppas att alla deltagare är nöjda med kursen och har ganska mycket med sig hem. Vi har jobbat på ett lite annorlunda sätt den här helgen (mot en traditionell vallkurs) och både hundar och förare var ganska "möra" när vi skiljdes åt i eftermiddags.

Ekipagen har varit indelade i 3 grupper och arbetat på 3 stationer. På lördagen såg det ut så här.

1.       Fåll arbete på ett litet utrymme. Här jobbade vi med att fålla in och fålla in. Efter lunch byttes djuren ut och andra vändan på den här stationen fick man jobba rejält för dom fåren ville INTE gå tillbaks in i fållan. Nyttigt "närarbete" där det krävdes ett lugn hos hunden och förare för att lyckas. Vissa jobbade med koppel andra utan, men alla lyckades med sina uppgifter.



2.       Sortering, hantering, vägning och hälsokontroll v fåren på denna station. Även här trångt och med sorteringsrännor. Andra vändan på den här stationen skötte sig alla riktigt bra, även här jobbade förarna med sina hundar på ett mycket bra sätt.

3.       Avståndslydnad i liten hage (ca 25x30 meter). Här fick hundarna jobba sig lite trötta och naturligtvis individuellt hur mycket press och krav man kunde sätta på dom. Små hämt, drivning fösning, avstånd, stanna, ligg o.s.v. o.s.v.



Alla körde samtliga stationer två gånger. Vi avlutade dagen med middag och ett teori pass med filmvisning om fårhantering. Jag hade aldrig sett filmen tidigare och tyckte den var riktigt bra.

Efter genomgång av vad ekipagen behövde träna ändrades planerna lite till söndagen. Istället för fållarbete hämtades fler får och en station fick bli fösning. Hundarna drev en stor flock får ganska långt.



Så här dimmigt var det på söndagsmorgonen när vi körde igång.

I ladan där vi jobbade med sortering o.s.v. var det "skarpt läge" nu skulle verkligen fåren gås igenom eftersom slaktbilen kommer imorgon.

På lydnads stationen fortsatte arbetet efter hundarnas förutsättningar efter gårdagen.

Dagen avslutades med en sen lunch och genomgång.

För mig som tillsammans med Nils var ansvarig för lydnads stationen har helgen gett jätte mycket. Glädjen att se en utveckling på så kort tid med hundarna, trevliga människor, bra diskussioner, många mycket bra hundar med goda anlag och sen fick jag många timmars passivitets träning med Daisy.

Tack familjen Awes som verkligen ställt upp, med sitt hem, sitt kunnande och sina djur. Även ett varmt Tack till er som var med och gjorde helgen till vad den blev.

 Fler foton finns i galleriet.

Hörs snart.

//Anna

 


RSS 2.0