En lite berättelse

Nu ska jag berätta om vad som hände igår, men först en resume av vallningen i söndags & måndags.

Vi försöker valla minst 5 ggr/vecka. Små korta övningar. Skjuta runt fåren i fållan, små korta hämt, höger, vänster, stanna, ligg o.s.v. mao grundövningar. Har fungerat ganska bra och Daisy har skött sig över förväntan. Ibland har det varit svårt att komma ihåg att hon är ung och att huvudet inte riktigt orkar med. I söndags var det fler och tränade så det var en fem, sex ekipage med. När det var Daisys tur kom hon in i hagen och såg ut som hon var på söndags promenad.En liten vis stund på ålderdomshemmet. Tralalalala...... och här finns det får också matte, kolla vad fina dom är. Lobotomerad, frånvarande och ointresserad. Komentar från en av dom andra: Ja, hon är ju inte "het" på fåren iaf. Nåväl, nya tag på måndagen. Nästan samma sak då också.
-Ja, ja hon är väl på väg in i första löpet........ känns det igen? Bortförklaringar(!)

Igår kväll blev det ingen får vallning, underbar kväll och jag bestämde mig för att gå ner och bada istället. Korna är nu i hagen där stigen till sjön går, vilket innebar att det fick bli en liten omväg genom en annan hage. Nästan framme fick Daisy syn på korna (som hon har sett varje dag i snart 6 månader). Nu var det ingen vis stund på ålderdomshemmet, snarare en heavy metal konsert...... Full fart in i hagen, totalt döv (och henne har jag ALDRIG behövt höjja rösten till) hon sket högaktningsfullt i att jag ropade, visslade, skrek och skällde. Fick inte tag på henne utan fortsatte neråt till sjön och det tog inte lång stund innan hon kom, jätte lycklig. Grälade på henne, men lite flat som man är ibland inget mer. När vi skulle gå hem försökte jag vara smart...... Tog en rejäl omväg, så det skulle vara långt mellan oss och korna. Halvvägs var det dag för extra nummret av rock konserten. Full fart in och för den som inte vet, kan jag berätta att en hereford tjur på 1 500 kg kan springa FORT. Slut på flatheten och jag jagade henne tills jag fick tag på "odjuret". Tog väl sisådär 20 minuter att läsa lusen av henne (ingen SBK dressyrpolicy där) och hon var ganska spak tyckte jag när vi fortsatte vandringen hemmåt. Vad händer då? Jo hon får syn på ungdjuren och samma sak händer IGEN!!!!! Nu var jag riktigt arg och det fick hon veta (nu fanns det definitivt ingen tanke på SBK´s dressyr policy).
DIdag på morgonen brydde hon sig inte om korna, men nu ikväll gjorde hon en rusning igen. Denna gången fick jag stopp på henne. Så... nu är det koppel träning på kor som gäller. Hur kul är det på en skala att åka på nörvallningskurs i helgen? Lovar att återkomma om våra "bravader".

En "ulv i fårakläder"..........


Nu ska jag provsmaka min "hästspark" en jätte god drink som vi blev bjudna på när vi var i Karlstad på SM. Man blandra koncentrerad apelsin & citron juice med svartvinbärs te och sprit. Fryser ner det så det blir som sorbe, detta blandar man sedan med ex. Fanta pineaple and grape. Gött, har gjort så jag kan bjuda på detta till helgens läger (om inte annat kan jag dränka sorgerna..... efter att varulven träffat kor/ingdjur eller vad dom nu har sm vi ska träna på)

//Anna

Tralalalala.......

Jag har dator igen. Gillar killarna på Elgiganten, vilken service!!!!

Nu är jag mao tillgänglig igen via mail.

//Anna

Utan mail

Just nu är jag utan min dator = utan mail. Vill ni nå mig kan min jobb adress användas [email protected] eller telefon 0707 26 89 87.

Ha ré
Anna


Tomt & tyst i huset

Nu är snart helgen över och det är både tomt & tyst. Vi har haft en ortroligt skön midsommar helg och i år var ju faktiskt vädret helt ok också.

Midsommaraftons kväll var Isi, Ann & Nils här. Lite gott att grilla, dricka och en "stor" jordgubbs tårta. Igår gjorde vi ingenting hade bara en lugn och skön "pular" dag. Försökte få information om hur det gick för Svenskarna på VM i Danmark men inte en hemsida var uppdaterad. Fick imorse reda på att laget kom på 6é plats och Diana & Zack var bästa Svenska ekipage på 6é plats individuellt och går vidare till den individuella finalen. För en stund sedan kom ett SMS från Diana, dom kom på 15é plats. Tänk er 15é plats på VM!!!!! Vilken prestation GRATTIS! Diana & Zack.

Imorse åkte Owe till Sveg för att gå smides kurs en vecka (julklapp från mig) på Svegs folkhögskola. Tror att han åkte med lite blandade känslor......... Nätered är "helt ok" när vädret är som det varit idag. Strålande sol, varma vindar och 22 grader i vattnet.

Felix, Melvin, Adelina, Elin & Anders kom på förmiddagen och vi hade några mysiga timmar vid sjön.









Sedan kom Axel & Louise lagom till maten. Nu har alla åkt, hundarna fått mat så nu är frågan. Vall hagen eller tvål, schampo, en öl och ytterligare ett dopp?

Fler bilder finns i galleriet.

//Anna


SM helg i Karlstad

Vilken helg! Vi åkte till Karlstad i onsdag eftersom jag skulle döma SM i lydnad i helgen. Hade en skön onsdag kväll när vi fick upp förtältet och bara kunde ”slappa”.

Torsdagen blev också en skön slappar dag med lite shopping, god mat och gott att dricka.

I fredags drog allt igång med domare träff kl 12.00, provhund och senare invigning.

Lördag morgon var det så skarpt läge och tävlingarna drog igång, i ösregn som sedan höll på nästan hela dagen. Jag dömde tillsammans med Eric Rosander från Smålandsdistriktet, stå sitt ligg, sändande till rutan och hoppapportering. Känner mig ganska säker på dom momenten nu. Vi hade 61 ekipage på lördagen varav 15 gick till finalen på söndagen. Var ganska mör både i kroppen och huvudet efteråt. Vi hade första start 08.00 och sista 16.15, vi hade haft totalt 70 minuters paus på hela dagen.

På söndagen drog tävlingarna igång 09.00 med sitt i grupp och plats. Jag var lite orolig att det skulle bli stora differenser bland oss 6 domare som dömde, men det var förvånansvärt jämt. Jämfört med lördagen var vädret jätte bra, kallt och molnigt. Perfekt för hundarna om än kyligt för oss och publiken, lagom till prisutdelningen sprack det upp och solen tittade fram.

Vann gjorde Lillemor Edström med Border Collien Krollie. Krollie och Lillemor gjorde sitt sista SM, dom har startat 10 gånger. Imponerande!
Andra plats Maria Hagström med Working Kelpien Ylle och trea Mona Kjernholm med Border Collien Marvin. Mullsjös stolthet Diana Ljungström och Tazzehagens Tazz (Zack)kom på fjärde plats.

Jag var nervös inför detta uppdrag men är otroligt glad att jag tackade ja, det har varit en fantastiskt rolig helg och jag hoppas att jag inte har ”klantat” mig. Det får man väl läsa om på bloggar framgenom i så fal………..

Bild från lördagen, rock, jacka, tjock tröja, undertröja och frös något gräsligt.



Söndagen var inte riktigt lika kall.


Lillemor & Krollie årets SM vinnare.


Mullsjö BK´s stolthet Diana Ljungström på fjärde plats.




Nu önskar vi Lillemor, Diana, Maria, Mona, Lena & gänget lycka till på VM som går i Danmark midsommarhelgen.

//Anna

 


En skön helg går mot sitt slut

Vilken härlig helg vi har haft.

Igår var det röjjar dag på klubben och vi fick verkligen mycket gjort. Nu är hela området jätte fin. Tänk att det kan göra så mycket att få bort sly, hallon sly, klippt gräset och storstädat stugan. Nu ser det riktigt välvårdat ut. Lite målningsrbete, sen är det klart.

Idag har vi haft besök av av Karin, Peter och Troja. Åhhhh vad det är roligt att träffa dom små liven när dom växt till sig lite. Vi har gjort lite grundträning inför spårarbete och lagt totalt 4 korta "bebis" spår åt Troja. Snacka om att dom uppenbart är naturliga spårhundar i den här kullen. Jätte roligt. Jag gick 2 spår med Daisy och Owe gick ett med Ica.

Owe & Ica vid spårupptag.


Troja


Karin


Efter skogen, lunch & kaffe blev det en sväng till sjön.








Det var en trött Troja som åkte hem till Stenkullen. Nu dröjjer det inte länge förän vi ses igen på lägret och kan träna mer.

Fler bilder från helgen i galleriet.

//Anna

NU! har sommaren kommit till Nätered

Äntligen har värmen och sommaren kommit. Inte så att det går att bada, men ändå.



Det var KALLT!

Vi satt ett par timmar vid sjön när jag kom hem ikväll och det är bara SÅ underbart.









Fortfarande är det 20 grader fast klockan börjar dra sig mot 21.00

Pratade med Getz (Drutten)´s nya husse och det fungerar jätte bra. Känns så otroligt skönt att han fått det bra och att Ingvar är nöjd med honom.

Nog för nu, hörs snart igen.

//Anna

RSS 2.0