Recept
Leverstuvning a la Anna
ca 500 gr Lever i bit
Mjöl
Salt
Peppar
Chilifrukt
Capris
Grädde
Börja med att blanda mjöl, salt och vitpeppar. Snåla inte med salt och peppar.
Skiva levern och dela i bitar, panera och stek. Stek inte levern länge då blir den seg och hård. När köttsaft kommer upp genom paneringen är det dags att vända.
Lägg levern i en kastrull slå på vatten så det täcker och koka ca 30 minuter.
Låt allt kallna, därefter riv levern på rivjärn (eller liknande) och tillbaks i kastrullen med vätskan levern kokat i.
Finskiva Chilifrukten men kärnor och allt och ta i efter vad ni känner magen fixar. Red av med mjölblandningen som blev kvar efter paneringen. Slå i grädde och låt koka till en kraftig stuvning. När rätten är klar ta i några matskedar kapris.
Servera med ris, kokta morötter och lingon.
Mums så gott..ler